CRVENI VRAGOVI DEMOLIRANI

Liverpool ponizio United na Old Traffordu, navijači poručuju Casemiru da nauči arapski

Premier League - Brighton & Hove Albion v Manchester United
Matthew Childs/REUTERS
01.09.2024.
u 19:26

U dvoboju je apsolutno briljirao Kolumbijac Luis Diaz koji je postigao dva pogotka, u 35. i 42. minuti, dok je treći zabio Egipćanin Mohamed Salah u 56. minuti

U najvećem derbiju engleske Premier lige, odnosno dvoboju dvaju klubova s najviše ligaških naslova, Liverpool je u gostima na Old Traffordu svladao Manchester United s visokih 3:0.

U dvoboju je apsolutno briljirao Kolumbijac Luis Diaz koji je postigao dva pogotka, u 35. i 42. minuti, dok je treći zabio Egipćanin Mohamed Salah u 56. minuti.

Bio je to dvoboj u kojem je Liverpool bio apsolutno dominantan te u kojem se uopće nije činilo da Manchester United može parirati. U dvoboju nizozemskih stratega Arne Slot je apsolutno nadmudrio sunarodnjaka Erika ten Haga

Sva tri pogotka Liverpoola izrodila su se iz grešaka Unitedovih zadnjih veznih. Prva dva gola skrivio je nekoć najbolji igrač na svijetu na toj poziciji, Brazilac Casemiro, koji u Unitedu drastično opada, a treći je skrivio mladi reprezentativac engleske seniorske reprezentacije, 19-godišnji Kobbie Mainoo.

Casemiro je nakon utakmice dobio brojne sugestije navijača Uniteda, od čega najčešće da nauči arapski, sugerirajući mu da ode u Saudijsku Arabiju igrati nekompetetivan nogomet te da se makne od vrhunskog nogometa.

Casemiro je prvo u 35. minuti pogrešno dodao loptu, točno u noge Ryana Gravenbercha, nakon čega je uslijedila kontra iz koje je Kolumbijac poentirao glavom.

VEZANI ČLANCI:

Sedam minuta kasnije Diaz je oduzeo loptu neopreznom Casemiru, Salah je u sredini ponovno dodavanjem pronašao Diaza, a on iz prve puknuo i pogodio u prvi kut.

Salahov gol postignut je na sličan način. Alexis Mac Allister oduzeo je loptu Mainoou na polovici Uniteda, Liverpool je s puno igrača došao pred suparnički gol, brzom akcijom je lopta došla do Salaha, a Egipćanin pogodio iz prve za konačan rezultat.

Liverpool ima maksimalnih devet bodova te se s gol-razlikom 7:0 nalazi na drugome mjestu, iza Manchester Cityja koji također ima tri pobjede, ali uz gol-razliku 9:2. Unitedu je ovo bio drugi poraz te s tri boda drži 14. poziciju.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije