ZAGREB Ugovor između trenera i maksimirskog kluba nije raskinut

Ilija Lončarević i dalje prima plaću od Mamića

21.03.2009.
u 09:44

Za razliku od ostalih nedavno “pometenih” iz Maksimira, donedavni trener Lokomotive i savjetnik u Dinamu Ilija Lončarević (64) nije raskinuo svoj ugovor i još uvijek prima plaću od Mamića. Kaže da se nakon posljednje svađe nije susreo s Dinamovim dopredsjednikom, ali i da nije zalupio vrata Maksimira.

– Zagrepčanin sam, dinamovac, i nikad ne bih mogao reći “neću više nikada tamo”. Bio sam na utakmicama sa Šibenikom i Zagrebom, imam svoje mjesto u loži 14 – kaže Lončarević.

Sjedite podalje od Mamića?

– Od ljudi iz Dinama ostao sam u kontaktu s članom Izvršnog odbora i predsjednikom Lokomotive Tinom Doličkim. Izvrsno smo surađivali i sada razmatramo kakav bi naš odnos mogao biti u budućnosti.

Vlak nije trebao mijenjati momčad


U Maksimiru i dalje nije potpuno razjašnjeno zašto je smijenjen Marijan Vlak. Trener Ilija Lončarević kaže da je protiv takvih ishitrenih odluka.
– Uvjeren sam da bi Dinamo i s Vlakom i dalje pobjeđivao. No, malo je izgubio kredibilitet kada je naprasno promijenio momčad nakon poraza u Splitu, a to mu nitko nije zamjerio – kazao je Lončarević. (td)
Opet biste u Lokomotivu?

– Taj projekt me istinski ispunjavao. Uživao sam radeći s mladim, talentiranim igračima i taj bi me posao više zanimao nego rad u nekom prvoligašu.

Ilija je Dinamu već poslao sjajnoga Tomečaka, za sljedeću sezonu nudi Pivarića, Antolića i Havoića. Mamići više ne moraju u Argentinu...

A kako ocjenjuje Jurčićev start?

– Vidljiv je pozitivan pomak. Poboljšana je protočnost lopte i igra je odmah ljepša i efikasnija. Kruno, za kojega su najvažnije razdoblje u karijeri bile godine u Italiji, dobro zna i koliko je nužna čvrstina i agresija u svakom trenutku igre.

Je li Mamićevo miješanje u struku opasno za Krunu?

– Ne bi trebalo biti ako je Kruno siguran u sebe i čvrsto drži do svoga stava.

Tko je favorit prvenstva?

– Dinamo ima lakši raspored i talentiraniju momčad od Hajduka koji je pak manje psihički ranjiv. No, u derbiju uvijek odlučuje trenutačno raspoloženje i inspiracija – zaključio je Lončarević, jedini trener, osim Kranjčara, koji je osvajao trofeje s dva kluba, Interom i Dinamom.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije