STIŽE DINAMO Nastavlja se serija slabih igara prvoligaša s Kantride

Indisponirana Rijeka pala bez ispaljenog metka

17.11.2008.
u 15:48

Nogometaši Rijeke s jadranskog derbija iz Splita vratili su se poraženi, s dva gola u svojoj mreži. I ne bi to bilo čak ni toliko katastrofalno, da su Riječani pali barem s ispaljenim metkom.

Indisponirana momčad
No, istina je da riječki nogometaši nisu pokazali baš ništa, ni na koji način nisu ugrozili Hajdukova vratara, otpor je bio gotovo nikakav.

- Opet smo odigrali slabu utakmicu, igrači su ponovno bili indisponirani, igrali su u grču i strahu. Mislim da smo solidno igrali prvih 20 minuta, onako kako smo se dogovorili u svlačionici, ali na žalost u tom dobrom dijelu dobili smo dva zaista početnička gola.

- Ponovno nam se događa da dolazi do dekoncentracije, početničkih grešaka koje odluče utakmicu na našu štetu, rekao je trener Rijeke Robert Rubčić.

Sve Rubčićeve tvrdnje stoje, ali odgovora na pitanje zašto momčad tako loše odgovara zahtjevima, nema. Bez obzira na slabije igre, očekivalo se da će jadranski derbi biti dovoljan motiv da se da najbolje što se može.

No, ni od toga ništa. Skoko i Andrić bili su nerješiv dvojac za Rijekine igrače, vezni red Rijeke Fernandez, Štrok, An. Sharbini i Novaković nikako se nisu uspjeli nametnuti i igrati svoju igru. Anas Sharbini nije mogao proći raspoloženog Rubila.

- Kada se dogovorimo kako treba igrati, to funkcionira. Čim dođe do zamora, izmjene, mi se raspadnemo. Nemamo raspoloženog igrača koji će preuzeti stvar u svoje ruke. Igrači od kojih najviše očekujemo, odigrali su jako loše.

- Anasa Sharbinija pokušali smo maknuti s pozicije na lijevoj strani i gurnuti u sredinu jer mu se Rubil nametnuo, ali nije se snašao. Bio je neraspoložen i nije pokazao ono što očekujemo od njega. Na kraju moramo biti zadovoljni da je završilo samo 2:0, dodao je Rubčić.

Darovi Hajduku
Nije uzalud Rubčić upozoravao da je Hajduk trenutačno najbolja i najspremnija momčad prvenstva, s vidljivo puno većom individualnom kvalitetom. Riječani su doista djelovali nemoćno, a isprike se ne mogu tražiti u teškoj utakmici u srijedu.

Moralo se pokazati barem malo više borbenosti, a ne se miriti s darovanim vodstvom Hajduku.
- Hajdukovi igrači brži su bili na svakom dijelu terena i jednostavno nisu dali da razvijemo igru. I ono malo prilika što smo imali, odigrali smo jako sporo. Protiv tako brze i jako spremne momčadi, nismo imali nikakve šanse, zaključio je trener Robert Rubčić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije