VAPAJ MODRIH Podršku će im sigurno dati Vlatko Marković

Inozemne suce trebalo je dovesti prije 10 godina

23.03.2009.
u 19:55

Dođe li Dinamov prijedlog o inozemnim sucima za utakmice s Hajdukom pred članove Izvršnog odbora HNS-a, Mamić će biti veliki pobjednik. Čak i ako Dinamo, kojega bi ta odluka trebala štititi, na kraju ostane bez naslova.

Mamićev vapaj, ne treba uopće sumnjati, prvi će podržati Vlatko Marković, a potom i svi njegovi “potporni stupovi” u HNS-u. Marković je ipak dinamovac, a Mamić jedan od njegovih najlojalnijih suradnika. Nije li iz Markovićevih usta svojedobno izašla glasovita rečenica o “Dinamu najkatoličkijem klubu”, baš kada je 1999. godine “svetinja”, posredstvom suca Ive Krečaka, skandalozno pokrala siromaha s Kantride.

Na inozemne suce u ukrajinskim derbijima sa Šahtarom odavno je pristao svemoćni gazda kijevskog Dinama Surkis, stranci su dijelili pravdu i u ruskim srazovima između Zenita i CSKA i ne vidimo ništa loše u tome ako Nijemci ili Talijani dođu na Poljud i u Maksimir.

Nije to napad na poštenje i znanje naših sudaca, nego je već vrijeme da Bebeka, Svilokosa i društvo poštedimo linča. Bilo iz Hajduka, bilo iz Dinama, jer jednako su opterećeni i krvoločni kad udaraju po sucima.

Nažalost, nakon suđenja u samo pet derbija, potrošen je jedan od najvećih europskih sudačkih talenata, Ivan Bebek. Može u Ligu prvaka, može i na SP 2010., ali ne može na Poljud i u Maksimir. I bolje za njega.

Strane suce trebalo je u HNL dovesti još prije 10 godina kada je u mnogo drastičnijem obliku od Bebeka u derbiju nastupio Ivan Novak. Naravno, tada to vodećem čovjeku HNS-a nije palo na pamet, jer tada se kralo – Hajduk.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije