NAPETA ZAVRŠNICA

Ivan Perišić zabio u pobjedi Intera: Milan je sad ponovno na samo dva boda prednosti

italian soccer Serie A match - Udinese Calcio vs Inter - FC Internazionale
Foto: Ettore Griffoni / ipa-agency.net
1/2
01.05.2022.
u 20:02

Gradski rival Intera pobijedio je Fiorentinu 1:0 pa osigurao prednost od pet bodova i prebacio pritisak na plavo-crne.

Hrvatski nogometni reprezentstivac Ivan Perišić bio je strijelac prvog pogotka za Inter u 2:1 (2:0) gostujućoj pobjedi protiv Udinesea u susretu 35. kola talijanskog prvenstva kojom su se "crno-plavi" vratili na dva boda zaostatka za svojim gradskim rivalom Milanom koji je na vrhu ljestvice.

Perišić je u 12. minuti odlično skočio na prvoj vratnici i glavom u mrežu proslijedio korner Dimarca. Bio je to sedmi Perišićev prvenstveni gol ove sezone.

Na 2:0 povisio je Lautaro popravivši nakon odbijanca nerealizirani kazneni udarac u 39. minuti kojega je izborio Džeko. Domaći su smanjili na konačnih 2-1 u 72. minuti kada je Pussetto bio najbrži na odbijenoj lopti nakon što je Handanovič krajnjim naporom zaustavio slobodni udarac Deulofeua.

I Perišić i Marcelo Brozović odigrali su čitav susret za Inter dok je Filip Benković ostao na klupi Udinesea.

Drugi Inter sada ima 75 bodova, dva manje od vodećeg Milana koji je ranije u nedjelju sminimalnih 1:0 (0:0) svladali Fiorentinu. Jedini pogodak na utakmici postigao je Rafael Leao u 82. minuti uz svesrdnu pomoć gostujućeg vratara Terraciana koji je prvo vrlo loše ispucao loptu do koje su domaći stigli na 30-ak metara od suparničkog gola, a zatim se Terraciano i napamet bacio u svoju lijevu stranu te dopustio da ga Leao svlada ne odviše jakim udarcem u bliži kut. Ante Rebić je igrao za Milan od 56. minute.

Hrvatski reprezentativac Josip Brekalo bio je asistent za posljednji pogodak u 3:1 (0:0) gostujućoj pbojedi Torina, kojega vodi Ivan Jurić, na gostovanju kod Empolija. Domaći su poveli golom Žurkowskog u 56. minuti, ali je Torino preokrenuo s dva gola iz kaznenih udaraca preko Andree Belottija, prvog je zabio u 79., a drugog u 87. minuti. Oba 11-rca dosuđena su zbog igranja rukom bivšeg igrača zagrebačkog Dinama Stojanovića koji je zato dobio i dva žuta kartona te je isključen. U šestoj minuti sudačke nadoknade Brekalo je prošao po lijevom krilu i povratnom loptom pronašao Belottija koji je kompletirao "hat-trick".

Brekalo je odigrao čitav susret za Torino kod kojega zbog ozljede nije bilo Marka Pjace.

S ova tri boda Torino je skočio na 10. mjesto sa 47 bodova, dok je Empoli 14. sa 37 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije