jedna pobjeda svaki vikend

Ivica: Super, prvi sam u kombinaciji!

Ivica Kostelić
Reuters
24.01.2010.
u 11:54

Ivica Kostelić doskijao je do 11. pobjede u karijeri, u Kitzbühelu je zauzeo 7. mjesto u slalomu što mu je donijelo slavlje u kombinaciji.

Bila je to jedina klasična kombinacija sezone (spust i dvije slalomske vožnje), te lako moguće posljednja u takvom obliku u Svjetskom kupu. Kostelić se, pak, pokazao potpuno neuhvatljivim za konkurenciju, budući mu je najbliži bio Švicarac Zurbriggen, ali sa ogromnim zaostatkom od dvije sekunde i 2 stotinke.

Time je Ivica upisao jedanaestu pobjedu u karijeri, u Svjetskom kupu.

- Svaka utrka u Kitzbühelu je toliko teška da samo ponavljate u sebi "samo da ne pogriješim, samo da ne pogriješim...". Tako je bilo i danas, a nakon svega mogu stvarno reći da sam super zadovoljan - rekao je Ivica Kostelić za tv postaju ORF.

Hrvatski uspjeh je upotpunio Natko Zrnčić-Dim koji je u kombinaciji osvojio peto mjesto, a još su ispred njega bili treći Raich i četvrti Lizeroux.

Kompletno gledano, tijekom nedjelje je Kostelić postao bogatiji za 136 bodova. Sto je osvojio u kombinaciji, a 36 u slalomu, što mu je donijelo sedmo mjesto. Nakon prve slalomske vožnje je bio deveti, a kao u prvom laufu, tako je i u nastavku Kostelić vozio opreznije, da ne naruši dobro stanje u kombinaciji, ali se unatoč tome popeo za dva mjesta.

Uvjetovali su to mnogi padovi i greške tijekom druge slalomske vožnje. Na kraju je pobijedio Nijemac Felix Neureuther, što mu je bila prva slalomska pobjeda u karijeri. Drugo mjesto je osvojio Francuz Lizeroux, a treće Talijan Razzoli.

U ukupnom redoslijedu je Ivica Kostelić sa sedmog mjesta skočio na peto, uz trenutačnih 565 bodova. Ispred njega su Benjamin Raich, Carlo Janka, Didier Cuche i Aksel Lund Svindal.

Kitzbühel, slalom:

1. Felix Neureuther (Njem) 1:37.35

2. Julien Lizeroux (Fra) +0.39

3. Giuliano Razzoli (Ita) +0.99

4. Benjamin Raich (Aut) +1.10

5. Michael Janyk (Kan) +1.25

...

7. Ivica Kostelić (Hrv) +1.58

...

Kitzbühel, kombinacija:

1. Ivica Kostelić (Hrv) 3:33.64

2. Sylvain Zurbriggen (Švi) +2.22

3. Benjamin Raich (Aut) +2.41

4. Julien Lizeroux (Fra) +2.43

5. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +4.29

...

Komentara 4

EB
El-Bojko
12:11 24.01.2010.

Ajde sretno!

XY
xyxyxy
12:47 24.01.2010.

Tko god da je pisao ovaj tekst, očito vožnju nije gledao. Miller nije uspio završiti prvu utrku? Hm, to bi značilo da je pao ili promašio vrata. A čovjek se nije ni pojavio na startu...Bar bi se za njega trebalo potrudit napisat točnu informaciju jer je bio jedini pravi konkurent Ivici...

DE
deželan
14:33 24.01.2010.

Kostelić KAPO DOL bravo !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije