ČETIRI GODINE SUSPENZIJE

Iz HSV objasnili što će biti s Vuškovićem nakon što je dobio drastičnu kaznu

Nastavlja se su?enje u slu?aju dopinga profesionalnom nogometašu HSV-a Vuškovi?u
Foto: Frank Rumpenhorst/DPA
1/6
29.08.2024.
u 18:13

- Ne smijemo zaboraviti da su Mariju tek 22 godine. Situacija je neuobičajena, ali Mario djeluje vrlo zrelo i stabilno. Presuda je veliki udarac za njega jer je mjesecima govorio da je nevin - rekao je sportski direktor HSV-a Stefan Kuntz

Bivšem igraču Hajduka, Mario Vušković, odlukom Međunarodnog sportskog suda u slučaju korištenja dopinga zabranjeno je profesionalno bavljenje nogometom do jeseni 2026. godine. Ukupno trajanje kazne je četiri godine, no od toga je oduzeta suspenzija od studenog 2022. godine do donošenja konačne presude. Ovakvom odlukom pod veliki je upitnik stavljena budućnost njegove igračke karijere. 

Klub će razgovarati s Vuškovićevim odvjetnicima o odluci suda, a tema bi trebala biti opcija osporavanja presude, odnosno priziv idućoj sudskoj instanci. A njemački drugoligaš opet se oglasio o sudbini hrvatskog nogometaša i poručio da presuda neće ništa promijeniti.

- Ne smijemo zaboraviti da su Mariju tek 22 godine. Situacija je neuobičajena, ali Mario djeluje vrlo zrelo i stabilno. Presuda je veliki udarac za njega jer je mjesecima govorio da je nevin - rekao je sportski direktor HSV-a Stefan Kuntz te dodao:

- Ne smijemo donositi ishitrene odluke i zbog Marija i zbog kluba. Moramo prihvatiti presudu iako se s njom ne slažemo. Za nas se ne radi samo o Mariju Vuškoviću, već prije svega o ljudima. A mi ćemo i dalje biti tu za njega. Mario je bio, jest i ostat će sastavni dio naše HSV obitelji. Ništa se neće dogoditi preko noći.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije