DVIJE SPORNE SITUACIJE

Iz Rudeša se požalili na suđenje kod Hajduka: Ovo je potvrda da nas suci ignoriraju

Split: Hajduk i Rudeš na Poljudu igraju 14. kolo Prve HNL
Ivana Ivanovic
05.11.2023.
u 15:14

Također, ovo nije prvi put da smo oštećeni (bile su sporne situacije u okršajima protiv Lokomotive i Osijeka), a što je sudačka komisije kasnije u svojim izvještajima i potvrdila te se - ispričala, poručuju iz zagrebačkog prvoligaša

Hajduk je u trećoj utakmici 14. kola HNL-a pobijedio Rudeš 1:0 na Poljudu. Jedini gol je zabio Aleksandar Trajkovski u 47. minutu na asistenciju Leona Dajakua.

Rudeš se nakon utakmice službenim priopćenejm požalio na loše suđenje. Iz zagrebačkog kluba, koji je posljednji na ljestvici bez ijedne pobjede, tvrde da je više odluka ove sezone doneseno u korist njihovih protivnika. Susret je sudio Osječanin Dario Bel, a priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Dragi ljubitelji hrvatskog nogometa, na našu žalost i ove smo subote doživjeli da se sav naš trud poništava zbog sudačkog previda. Bile su dvije sporne situacije, u 49. minuti kada je od strane Filipa Uremovića srušen Fran Topić, te u sudačkoj nadoknadi kada su u 16-ercu Hajduka zaustavljeni Pavlović i Tomečak.

Također, ovo nije prvi put da smo oštećeni (bile su sporne situacije u okršajima protiv Lokomotive i Osijeka), a što je sudačka komisije kasnije u svojim izvještajima i potvrdila te se - ispričala.

Osim toga, oštećeni smo i u utakmici osmine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Slaven Belupa, kada nije dosuđen 11-erac na početku utakmice nakon starta na Bašiću, a niti zbog igranja rukom u završnici dvoboja.

Jedina je olakotna okolnost što taj propust suca nije promijenio konačni ishod. Situacije su to na koje smo upozoravali odgovorne u HNS-u, ali svi naši prigovori i dalje ne dopiru do njih. Bili smo na sastancima u Savezu, otvoreno apelirali na ravnopravan sudački tretman.

Ali jučerašnja utakmica potvrdila nam je da smo stavljeni na ‘ignore’.S time da se ovo ne događa samo u seniorskoj konkurenciji, nego i u ostalim uzrastima našeg kluba na utakmicama HNL-a, s kojih također dostavljamo sporne situacije. Jer snimamo sve utakmice.

A zanimljivo, kada i javno dignemo svoj glas, najednom nestanu snimke spornih situacija. Vjerojatno jer se strahuje da bi javnost mogla vidjeti kako suci griješe. Mali smo, ali smo hrabri. I borimo se na svim poljima, no ovakve situacije ne idu u dobrobit hrvatskom nogometu", poručili su iz Rudeša.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
16:18 05.11.2023.

Bravo Rudeš!

GO
Gof33
06:05 06.11.2023.

Nije točno da ih sudci ignoriraju. Oni su u Splitu samo sudili domaćinski.

AN
Antonio1952
19:34 05.11.2023.

Istina sudac ih je ostetio, trebali su imati dva penala. Hajduk i Dinamo igraju losiji nogomet od Rudesa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije