ZADNJE IZDANJE

Izašla je nova FIFA: Vatreni su se konačno vratili, evo s kojim hrvatskim klubovima možete igrati

EA SPORTS
27.09.2022.
u 12:29

Najbolja nogometna simulacija vraća se na konzole.

MIlijuni fanova diljem svijeta konačno su dočekali novo izdanje megapopularne igrice FIFA 23

Bit će ovo ujedno posljednji puta da se poznata igrica zove ovako, Electronic Arts raskinuo je ugovor sa Fifom pa će se u budućnosti zvati EA SPORTS FC. 

Novi nastavak izašao je sinoć u ponoć i dostupan je samo onima koji su prednaručili Ultimate Edition, ostalim korisnicima bit će dostupna 30. rujna. 

Posebno je zanimljivo što se konačno vraća hrvatska reprezentacija, Electronic Arts i HNS postigli su, naime, dogovor temeljem kojeg će se nakon punih 10 godina hrvatska reprezentacija naći u video igri  FIFA 23, najpopularnijoj nogometnoj simulaciji svih vremena. Vrijednost ugovora te iznos koji se EA obvezao isplatiti HNS-u zbog korištenja licence nije poznat.

 

 

Nije manje važna niti činjenica da se u igri već neko vrijeme nalaze Hajduk i Dinamo dok HNL-a još uvijek nema. 

- Ovo je važan promotivni iskorak za hrvatsku reprezentaciju i Hrvatsku općenito, posebno uoči SP-a u Kataru. Zahvaljujući našim nogometašima hrvatski kvadratići su postali jedan od najprepoznatljivijih simbola Hrvatske u svijetu, a zahvaljujući sjajnoj igri i uspjesima Vatrenih Luka Modrić je zasigurno jedan od najpoznatijih Hrvata u svijetu. Klinci, ali i odrasli diljem svijeta s njima se poistovjećuju, dive im se i za njih navijaju. Na ovaj način će im postati još bliži, još će ih bolje upoznati i popularizirati. Video igre su postale važan segment kreativne industrije, u poslovnom, ali i promotivnom smislu te su počele dobivati konture pravog sporta u natjecateljskom smislu. Ne biti dio te uspješne priče značilo bi propustiti ozbiljnu priliku - kazao je za VL Božo Skoko, stručnjak za komunikaciju i upravljanje brendom. 

>> VIDEO: Navijači na ulicama Beča uoči utakmice Austrija-Hrvatska

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije