eurobasket

Izbornik Vranković će Fibi tužiti volontere koji su širili neistine

'Greece\'s Nick Calathes (L) vies with Macedonia\'s Bo Mccalebb (R) during the EuroBasket 2011 second round group C match between Greece and Macedonia at Arena sports hall on September 3, 2011 in Alyt
'PETRAS MALUKAS'
04.09.2011.
u 19:28

Dok Makedonci slave novog idola Boa McCalebba, stotinjak grčkih navijača blokiralo je granicu...

Kada su Makedonci prvi put u nekom ekipnom sportu na suhom pobijedili svoje mrske susjede Grke (72:58), u domovini su ljudi izašli na ulice. Kako nam je kazao Todor Gečevski, narod je slavio najslađu pobjedu, a oko stotinjak Grka blokiralo je granicu s Makedonijom. S druge strane granice skandiralo se košarkašima kao da su osvojili naslov prvaka Europe. Igračima su pak u Alytus stizale poruke poput "pomaknut ćemo spomenik Aleksandru Makedonskom da napravimo mjesta i za vas".

Finsko slavlje nakon 1957.

– U Makedoniji se 8. rujna slavi Dan nezavisnosti, otkrivaju se spomenici, a mogao bi i jedan za nas. Mislim da će parlament i 3. rujna izglasovati za nacionalni praznik – šalio se Pero Antić dodavši: – Imamo dobru kemiju, ginemo jedan za drugoga, a imamo i Boška Mekalebovskog.

Mislio je na Amerikanca Boa McCalebba (27 koševa) kojeg neki zovu i Bo Makedonski i kojeg su Makedonci privoljeli da igra za njih zahvaljujući klupskim vezama Vrbice Stefanova u Sieni. Slavilo se taj dan i u Finskoj, zacijelo ne na ulicama, no Finska je protiv BiH (92:64) izborila prvu pobjedu na europskim prvenstvima nakon 1957.

Hrvatsku su protiv Crne Gore bodrili Litavci, ponajprije navijači Žalgirisa, kluba iz 80 kilometara udaljenog Kaunasa. Činili su to ponajprije zbog Marka Popovića, koji se ovo ljeto vratio u Žalgiris. Doduše, u našoj posljednjoj utakmici u skupini, sutra protiv Grčke (17) navijači Žalgirisa bit će podijeljeni jer je grčki izbornik Elias Zouros trener Žalgirisa.

Grci su ovdje bez Papaloukasa i Diamantidisa koji su završili reprezentativnu karijeru, a ozlijeđeni su Schortsanitis, Spanoulis i Perperouglou. Unatoč tome, i dalje imaju klasnih igrača u momčadi kao što su Zisis, N. Calathes i Bourosussis. Hrvatski izbornik Joke Vranković svjestan je da ga čeka tvrda obrana.

Bez širenja neistine

Na konferenciji za novinare poslije pobjede nad Crnom Gorom (87:81) Joku je jedan domaći novinar pogodio u slabo mjesto. Čovjek je pitao za mikroklimu u momčadi kroz prizmu naguravanja Baraća i Stipčevića.

– O tome ćemo morati izvijestiti Fibu nakon prvog kruga natjecanja. Nije fer prema mojoj momčadi što se priča o jednom tvrđem kontaktu na treningu na jednom litavskom sportskom portalu pretvorila u tučnjavu jer im je tako dojavila jedna volonterka. Odsad ću morati dovoditi hrvatske novinare na trening da se ne šire neistine – kazao je Joke.

Komentara 3

JA
JackRussell
21:24 04.09.2011.

Dao Bog da na povratku u Hrvatsku, Joke Vranković ispao iz aviona!

DF
dinamo ffm
21:28 04.09.2011.

ne vracajte se u hrvatsku!!!!!!!

MA
Majur
21:41 04.09.2011.

Hebem vas indolentne sa vasim hebenim trenerom vrankovicem sa vasim predsjednikom hebenim radicem.....fuj,odvratno nesposobni,odvratno slabi,odvratno....Akcije nula,borbenost nula,dogovori nula.....Jel se tako \"gine\" za reprezentativni dres?!?!?Mulci jedni odvratni,na nama gradi makedonija i bih svoje prve pobjede....SRAM VAS BILO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije