TUŽNE VIJESTI

Iznenada preminula legenda i bivši igrač Zagreba (49). Svijet sporta je šokiran i zavijen u crno

Pexels
23.09.2024.
u 14:50

Nakon završetka karijere, rekao je da mu je žao što nije igrao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i istaknuo da mu, nažalost, nije bilo suđeno da nastupa u dresu svoje domovine, iako se devedesetih godina prošlog stoljeća sam ponudio.

Asim Paščanović (49), poznat kao Asim Pars, bivši košarkaški reprezentativac Turske, pronađen je mrtav u svojoj kući, javili su BiH mediji.  Pars je rođen u Kalesiji u Bosni i Hercegovini, u kojoj je i preminuo, a okolnosti smrti još nisu poznate, policijska istraga je u tijeku. Svoju igračku karijeru započeo je u klubu Sloboda Dita iz Tuzle, iz kojeg je 1993. godine prešao u Tursku, potpisavši za Galatasaray. Nakon igračke epizode u Galatasarayju, proveo je dvije sezone u Zagrebu, a potom se vratio u Tursku.

Tamo je gdje igrao za nekoliko poznatih klubova poput: Tuborg, Ulkerspor, Tofas, Fenerbahče, Efes Pilsen, Pinar Karsiyaku, Turk Telekom, Marsin i Erdemirspor, a tamo je i završio profesionalnu karijeru prije 11 godina.

Također, nastupao je u Rusiji, gdje je igrao za moskovski Dinamo i Lokomotiv iz Rostova. Iako je rođen u BiH, za reprezentaciju Turske se opredijelio jer je imao dvojno državljanstvo. Bio je član reprezentacije Turske koja je 2001. godine osvojila srebrnu medalju na Europskom prvenstvu.

VEZANI ČLANCI:

Nakon završetka karijere, rekao je da mu je žao što nije igrao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i istaknuo da mu, nažalost, nije bilo suđeno da nastupa u dresu svoje domovine, iako se devedesetih godina prošlog stoljeća sam ponudio. 

- Kad su postojale takve šanse, ljudi koji su tada bili na čelu Košarkaškog saveza nisu baš bili zainteresirani. Kasnije je bilo nekih kontakata, ali već je bilo kasno s obzirom na to da sam nastupio za tursku reprezentaciju - rekao je jednom prilikom za bh. medije.

Komentara 1

OO
Ooooooopići
16:11 23.09.2024.

Bocka po bocka i buster stìže iznenada sve je bliže.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije