SLIJEDI ZAVRŠNICA

Jadran pobijedio Mladost, ali i jedni i drugi prolaze u polufinale Kupa Hrvatske

Mladost u Zagrebu u prvoj utakmici polufinala doigravanja Prvenstva Hrvatske uvjerljivo slavila protiv Jadrana
Matija Habljak/PIXSELL
13.12.2021.
u 09:30

Stoga sad znamo parove završnog turnira: prvi dan, u polufinalu, sučelit će se Mladost i Jug te Jadran i Solaris. Žapci brane naslov, ali bit će im teško i obraniti ga bez obzira na to što igraju na svom bazenu.

U Dubrovniku i Splitu okončani su kvalifikacijski turniri Hrvatskog vaterpolskog kupa. Iako su se već u subotu znali sudionici završnog turnira u Zagrebu (18. i 19. prosinca), jučerašnje peto kolo nosilo je dva derbija. Jedan mali u kojem je Mornar u pobijedio Primorje s 12:11, a drugi veliki u kojem je u srazu starih rivala Jadran pobijedio Mladost s 10:7 (Rakovac tri pogotka za žapce, Bukić bez pogotka za Jadran protiv bivših suigrača).

Momčadi trenera Smodlake priključio se branič Rino Burić, očito saniravši bolan lakat, ali jadranaši su cijeli turnir, pa tako i ovu utakmicu, odigrali još uvijek bez Harkova i Dobuda. Unatoč tome, Splićani su držali pod kontrolom cijelu utakmicu: sredinom druge četvrtine poveli su 4:1, a u poluvremenu imali i 6:2. U zadnjoj je četvrtini pogotkom Dašića Mladost stigla na samo gol zaostatka (7:8), ali pogocima Duževića i Šetke u posljednjoj minuti jadranaši su otklonili mogućnost iznenađenja.

Bio je to dvoboj koji je izravno odlučivao o pobjedniku splitske skupine, a najbolji u Dubrovniku znao se već u subotu. To je dubrovački Jug koji je u nedjelju pobijedio POŠK s 13:4 (naravno da je trener Kobešćak priliku dao mlađima). U drugoj utakmici u Gružu Solaris je pobijedio KPK sa 17:10 i potvrdio svoje drugo mjesto u skupini.

Stoga sad znamo parove završnog turnira: prvi dan, u polufinalu, sučelit će se Mladost i Jug te Jadran i Solaris. Žapci brane naslov, ali bit će im teško i obraniti ga bez obzira na to što igraju na svom bazenu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije