LP vaterpolista

Jadran uvjerljivo slavio nad Gruzijcima na bazenu Poljud

Split: Jadran Split i Steaua Bucharest igraju kvalifikacije za LEN Ligu prvaka
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
20.12.2022.
u 23:54

Nakon četiri kola Splićani se nalaze na četvrtom mjestu u skupini A sa šest bodova. Vodeća Barceloneta i grčki Olympiakos imaju po 12 bodova, a treći je talijanski Pro Recco sa devet bodova.

Vaterpolisti splitskog Jadrana ostvarili su uvjerljivu pobjedu u 4. kolu skupine A vaterpolske Lige prvaka, svladavši Dinamo iz Tbilisija sa 21-7 (6-3, 8-0, 4-2, 3-2) na bazenu Poljud. Pod vodstvom novog glavnog trenera Jure Marelje Splićani su pitanje pobjednika riješili već u prvom poluvremenu. Posebno su bili uvjerljivi u drugoj četvrtini u kojoj su postigli osam pogodaka, a nisu primili nijedan, tako da su nakon 16 minuta vodili sa 14-3.

>> Hrvatski navijači su još jednom, posljednji put razvukli najveću zastavu ispred hotela vatrenih

Ostatak utakmice je bio tek puko održavanje razlike. Strijelce Jadrana predvodio je Jerko Marinić Kragić sa pet golova, a Marin Delić je postigao četiri pogotka. Rino Burić je mrežu zatresao triput. Vratar Ivan Marcelić je završio utakmicu sa devet obrana.

Gruzijsku momčad je predvodio crnogorski vaterpolist Stefan Pješivac s tri pogotka.

Nakon četiri kola Jadran se nalazi na četvrtom mjestu u skupini A sa šest bodova. Vodeća Barceloneta i grčki Olympiakos imaju po 12 bodova, a treći je talijanski Pro Recco sa devet bodova. Iza Jadrana su grčki Vouliagmeni i srpski Radnički sa po četiri boda, dok su na začelju njemački Waspo98 Hannover i Dinamo Tbilisi bez bodova.

U srijedu su na rasporedu utakmice 4. kola u skupini B u kojoj se natječe dubrovački Jug Adriatic osiguranje. Dubrovčani će gostovati u Budimpešti kod Ferencvarosa, a dvoboj će započeti u 20.30 sati.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije