REAKCIJE TRENERA

Jakirović: 'Moramo puhati i na hladno. Problema smo imali zbog nekih gluposti'

Prva utakmica Dinama i Qarabaga u play-offu za ulazak u UEFA Ligu prvaka
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/116
20.08.2024.
u 23:53

"Znali smo koliko je Dinamo dobar, a na kraju smo se otvorili i krenuli po gol i nismo se branili i Dinamo je to kaznio", rekao je trener Qarabaga, Gurban Gurbanov

U prvoj utakmici završnog pretkola nogometne Lige prvaka zagrebački Dinamo je na stadionu u Maksimiru svladao azerbajdžanski Qarabag sa 3-0 (1-0). Strijelci za Dinamo bili su Marko Pjaca (29) i Sandro Kulenović (75, 80). Nakon slavlja na Maksimiru izvrstan je rezultat komentirao Sergej Jakirović.

"Za gledatelje je bila fantastična, za nas trenere je bila šokantna. Napatili smo se dobro, još jednom se potvrdilo da je to fantastična ekipa koja ima glavu i rep. Čim malo popusti naš pritisak, oni dođu s pet-šest igrača pred naš šesnaesterac i ozbiljno zaprijete. Igraju dobro, imaju kombinatoriku, ali isto tako smo iskoristili njihove mane, svaki put kada bi brzo odigrali i spriječili ih da nas zaustave prekršajem došli bi do šanse", započeo je Jakirović za Arenu Sport.

"Prvi plan je bio da u prvom poluvremenu uzmemo loptu i tako stvorimo prednost. U 60. minuti smo promijenili sustav jer smo izgubili na dinamici. Nakon toga smo još lakše dolazili do gola, a osim postignutog gola imali smo još dvije-tri prilike koje, na žalost, nismo realizirali", kazao je trener plavih pa se osvrnuo na brojne opasnosti koje je priredio večerašnji protivnik: 

GALERIJA Dinamo srušio siloviti Qarabag i stoji na pragu Lige prvaka. Kulenović je heroj večeri!

Prva utakmica Dinama i Qarabaga u play-offu za ulazak u UEFA Ligu prvaka
1/116

"Oni su sigurno bolja momčad od Ludogoretsa, dugo su zajedno i vidi se da imaju određene automatizme. Znali smo da će biti zahtjevno, da ćemo pasti u nekim trenucima, ali treba se znati dobro braniti, pomagati jedni drugima i imati raspoloženog vratara kao što mi danas imali Nevistića. Imali smo problema iz nekih naših gluposti u situacijama u kojima ne radimo korekcije."

Dinamo ima lijepu prednost, no u utakmicama na ovoj razini stvari se brzo mogu okrenuti. "Iz iskustva iz prošle sezone smo naučili da moramo puhati i na hladno. Mi smo zahvalni za ovaj rezultat, ali i prije utakmice smo znali da nas, kakav god da bude rezultat, čeka još 90 minuta u uzvratu."

Ozlijedio se Stefan Ristovski, važan član momčadi. "Dosta nas je poremetio njegov izlazak. Ristovski u zadnje vrijeme igra jako dobro, a da smo s njim prešli u petorku bilo bi nam još lakše jer je on brz igrač koji može dobro igrati na poziciji desnog stopera. Stradala mu je zadnja loža, a sutra ćemo vidjeti kakva je šteta."

Na kraju je komentirao suđenje. "Vodim se kriterijem koji se postavi u prvih deset minuta i očekujem da se toga drži tijekom cijele utakmice. Ono što sam ja vidio, pred kraj utakmice je njihov igrač dirao loptu rukom, a je li to bilo u šesnaestercu ili ne, to ne znam. Sudac je bio simpatičan, u nekim trenucima se došao i ispričavati za neke greške."

Utakmicu je komentirao Gurban Gurbanov, trener Qarabaga. “Nažalost, izgubili smo velikim rezultatom. Znali smo koliko je Dinamo dobar, a na kraju smo se otvorili i krenuli po gol i nismo se branili i Dinamo je to kaznio. Pripremit ćemo se za uzvrat, vjerujem da ćemo biti bolji u realizaciji na našem terenu i vjerujem da će odluka ipak pasti u uzvratu”, rekao je trener Qarabaga pa zaključio:

“Ne možemo zaboraviti Nevistića, koji je imao nekoliko nevjerojatnih obrana. Drago mi je da smo stvorili jako puno šansi i jednostavno ih moramo bolje koristiti. Neki naši igrači prvi put su igrali na ovom nivou i malo nam je nedostajalo tog iskustva. U drugom poluvremenu smo se možda previše otvorili."

 

Komentara 1

EJ
ejStef
00:16 21.08.2024.

E to, puhati na hladno, tako je. Možda se ipak izvukao neki poučak od prošle godine u Europi i ispadanja s puno boljim rezultatom na Maksimiru i od slabijih ekipa od Qarabaga... Treba ozbiljna priprema i pokrpati ove rupe u obrani, pa Azeri su imali 3-4 mrtve šanse u 1. poluvremenu i još nekoliko njih u 2. Očekivati ovoliko sreće i u uzvratu je nerealno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije