IGRAT ĆE LIGU PRVAKA

Jakirović: 'Nismo im dopustili da se razmašu kao na Maksimiru.' Otkrio kakvo je stanje s Baturinom

Baku: Uzvratna utakmica UEFA Lige prvaka, Qarabag FK - GNK DInamo
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/74
28.08.2024.
u 22:05

"Dogovorili smo se da se Pjaca spušta duboko da spriječimo prebrojavanje, ali da ih opet možemo stisnuti u napadu. Veza je odigrala veliku utakmicu. Imali smo problema, ali nisam to htio spominjati da suparnik ne zna gdje smo slabi", rekao je Sergej Jakirović

Nogometaši zagrebačkog Dinama po deveti će put zaigrati u Ligi prvaka, oni su u uzvratnom susretu završnog pretkola kao gosti u Bakuu svladali Qarabag sa 2-0 (1-0) te tako sigurno obranili 3-0 prednost ostvarenu u prvoj utakmici prije osam dana u Zagrebu. Dinamo je poveo lijepim golom Marka Pjace (32), a konačni rezultat postavljen je autogolom Silve (53-ag). Utakmicu kojom je upisao još jedan veliki uspjeh u svojoj karijeri na Maksimiru komentirao je trener Sergej Jakirović.

"Čestitao bih dečkima na taktički sjajnoj utakmici. U nijednom trenutku nismo dopustili ništa ekstremno kao u Zagrebu. Bili smo puno stabilniji u obrani, dobro smo popunjavali među prostore. Najveći problemi su se događali kad bi izgubili loptu na njihovoj polovici, ali izdržali smo početni pritisak i onda je bilo lakše igrati. Jako mi je drago da smo sačuvali čistu mrežu protiv ovakve ekipe", rekao je uvodno trener plavih.

Dinamo je nastojao usmjeriti protivničke igrače prema desnoj strani pošto su na Maksimiru uglavnom nered radili po lijevoj strani. Ipak, prvo poluvrijeme u tom pogledu nije donijelo značajniju promjenu. Qarabag je i dalje bio opasan po istoj strani terena, zabijajući se iza leđa Takuye Ogiware zbog čega je Samy Mmaee morao brže bolje zatvarati iza njegovih leđa.

GALERIJA Dinamo je u Ligi prvaka! Plavi srušili Qarabag i izborili plasman u nogometni vrh

Baku: Uzvratna utakmica UEFA Lige prvaka, Qarabag FK - GNK DInamo
1/74

"Tražili smo od Petkovića i Kulenovića da što više njihove igrače usmjeravaju desno jer su u Zagrebu dosta toga napravili po lijevoj strani. Dva puta su Ogiwara i Mmaee spavašali situacije i zaradili žute kartone. Ogiwaru smo izvadili zbog manje ozljede", objasnio je Jakirović pa komentirao promjene u obrani tijekom utakmice.

"Da. Dogovorili smo se da se Pjaca spušta duboko da spriječimo prebrojavanje, ali da ih opet možemo stisnuti u napadu. Veza je odigrala veliku utakmicu. Imali smo problema, ali nisam to htio spominjati da suparnik ne zna gdje smo slabi. Bilo je viroze", kazao je trener maksimirske momčadi.

Tijekom utakmice je morao zbog ozljeda zamijeniti Martina Baturinu i Ronaela Pierre-Gabriela. Nije bilo jasno je li riječ o ozbiljnijim povredama ili tek umoru. "Izvadio sam ih preventivno. Ne znam je li Bati osjetio aduktor, a Gabriela nisam ni pitao, hoda normalno", kazao je trener čija će momčad igrati u najjačem natjecanju klupskog nogometa na svijetu.

VIDEO Dinamo je ušao u Ligu prvaka! Evo što donosi nova ligaška faza i kako funkcionira

Komentara 1

BJ
bjmaro
06:56 29.08.2024.

Nakon dugo vremena Dinamo se predstavio kao ozbiljna europska ekipa u svim segmentima. Čestitke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije