TRENER DINAMA

Jakirović: Oliveiras je napravio sve da dođe u Dinamo. Njegova priča je slična kao Olmova

Zagreb: Konferencija za medije povodom utakmice 2. kola SuperSport HNL-a Osijek - Dinamo
Slavko Midzor/PIXSELL
15.08.2024.
u 15:30

U pitanju je neočekivani derbi za vrh ljestvice hrvatskog prvenstva budući da obje momčadi nakon dva kola imaju maksimalnih šest bodova.

Trener Dinama Sergej Jakirović najavio je utakmicu 3. kola SuperSport HNL-a u kojoj će hrvatski prvak sutra od 21 sat biti domaćin Šibeniku i veliki je favorit. U pitanju je neočekivani derbi za vrh ljestvice hrvatskog prvenstva budući da obje momčadi nakon dva kola imaju maksimalnih šest bodova. 

- Maksimalan respekt, uzeli su šest bodova iz dva kola na teškom gostovanju u Osijeku i kod kuće protiv Slaven Belupa. Imaju dobrog i ambicioznog trenera, poznaje ekipu s kojom je prošao drugu ligu. Vide se mehanizmi u njihovoj igri, znaju što žele. Imat će veliki motiv na Maksimiru, kao što ga ima i svaka momčad koja dođe. Na nama je da odgovorimo maksimalnim pristupom, ali i da rasporedimo minutažu pošto nas za četiri dana čeka utakmica s Qarabagom. Želimo se dobro prezentirati i razveseliti navijače s nova tri boda - rekao je Jakirović. 

VEZANI ČLANCI:

- Zadovoljan sam na momente, na momente nisam. Smatram da imamo dosta prostora, pogotovo u napadačkom dijelu igre. Sada se referiram na Osijek, mogli smo dosta stvari bolje razigrati, imali smo posjed i dominaciju, ali možemo mi puno bolje. Meni je jasno zašto je to tako, imali smo nekih problema što prije priprema, što u fazi priprema. Moramo dizati igrače kroz minutažu i to ćemo napraviti. Imamo plan za petak, želimo što više igrača u ritmu kako bi što spremniji dočekali utakmice s Qarabagom koje su nam važne zbog ulaska u Ligu prvaka.

- Ne znam je li ijedan drugoligaš u zadnjim godinama u dva kola skupio šest bodova, trebalo im je za to 15 kola. Pričam napamet. Šibenik je pokazao da ga se mora respektirat, da te može kazniti. Imaju glavu i rep, dugo su zajedno. Moramo biti maksimalno fokusirani da bismo pobijedili.

- Jan Oliveiras napravio je sve da dođe. Imao je dvije izdašnije ponude iz Saudijske Arabije, no nije išao za novcem. Jučer je napravio lagani trening, polako ćemo ga uvesti u naš ritam treninga, a kroz taj proces i utakmice koje slijede davati mu priliku za prilagodbu. Slična priča kao Olmo, pod navodnike. Gledao je igrački razvoj, a nije išao za novcem. To dosta govori o njegovom karakteru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije