ŽESTOKI INCIDENT

Javio se klub s čijeg su stadiona snimke zgrozile Hrvatsku. Huligani su mlatili navijače s djecom

Youtube Screenshot
11.09.2024.
u 09:40

U 87. minuti pri vodstvu Varaždinaca prvo su se sukobili domaći i gostujući navijači. Nakon toga je s domaći igrač Jozo Frljić uletio s klupe za pričuve te se sukobio s gostujućim navijačima. Na kraju je došlo  do sukoba i među igračima.

Dinamo Predavec i Varteks iz Varaždina (0:3) proteklog su vikenda odigrali utakmicu 4. kola Treće nogometne lige Sjever, a na susretu su se dogodile jako ružne scene. U 87. minuti pri vodstvu Varaždinaca prvo su se sukobili domaći i gostujući navijači. Nakon toga je s domaći igrač Jozo Frljić uletio s klupe za pričuve te se sukobio s gostujućim navijačima. Na kraju je došlo  do sukoba i među igračima.

Sudac se snašao i odsvirao kraj utakmice pa se sve ubrzo smirilo.

"U posljednjim trenucima utakmice zakuhalo se na tribini. Dio domaćih navijača krenuo je u obračun s navijačima gostiju, od kojih su mnogi bili i u pratnji male djece! Potpuno nepotrebno i za svaku osudu. Huliganizmu nije mjesto na sportskim terenima", objavio je Varteks na svojoj stranici.

Dinamo Predavac na čijem stadionu se dogodio veliki skandal, oglasio se na društvenim mrežama te oštro osudio nasilje i izrazio duboko žaljenje zbog incidenta.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"S velikim žaljenjem obraćamo vam se povodom nemilog događaja koji se dogodio tijekom utakmice između NK Dinamo Predavca i NK Vartes iz Varaždina u nedjelju 08.09.2024. Svjedočili smo scenama nasilja i sukoba na tribinama, što je u potpunosti suprotno vrijednostima sporta koje kao klub pokušavamo gajiti. Kao klub s dugom tradicijom i entuzijastima koji ga vode strogo osuđujemo svaki oblik nasilja. Nogomet je sport koji nas istinski raduje, kako klupski tako i kroz uspjehe reprezentacije i kao takav bi nas trebao ujediniti.

VEZANI ČLANCI:

Iskreno se ispričavamo NK Varteksu kao klubu s kojim smo odigrali vrlo fer i sportsku utakmicu u kojoj su bili bolji takmac i zasluženo pobijedili bez najmanje primjedbe. Najiskreniju ispriku upućujemo svim navijačima koji su mirno promatrali utakmicu i sportski navijali za svoje klubove. Pripremajući se za utakmicu poduzeli smo sve potrebite predradnje kako bi utakmica bila odigrana u skladu s propisima (nazočnost zaštitara s kojima klub ima ugovor, šest redara, dodatna obavijest policiji da je moguć dolazak većeg broja navijača).

Nažalost nakon verbalne prepirke zaštitari i redari uz sve pokušaje nisu uspjeli spriječiti nemile scene na tribinama u kojima je uz nekoliko navijača oba kluba sudjelovao i naš igrač što najoštrije osuđujemo te je isti na sjednici UO suspendiran, unatoč njegove isprike za reakciju obrane brata u afektu. Napominjemo da je dio navijača obje ekipe mirno stajao tik ili nedaleko od nemilih događaja te nisu ni sa kim bili u sukobu niti su bili u opasnosti od bilo koga što je vidljivo i sa službene snimke, kao i snimke predstavnika ili novinara koji prati NK Varteks i koja je puštena u javnost.

Još jednom isprika svima koji sudjeluju u sportu ili ga prate. Naša obveza je surađivati s nadležnim institucijama i u budućnosti spriječiti ovako nemile događaje kroz zabrane ulaska na sportske terene izgrednicima u sportu sa bilo koje strane. Pozivamo i molimo medije kao i pojedince koji kroz društvene mreže potiču širenje mržnje da se suzdrže od istog te jasno razgraniče vrijedne djelatnike u sportu od onih koji svojim ponašanjem i nasiljem rade štetu", stoji u priopćenju.

Komentara 1

CC
Corto_Croato
09:56 11.09.2024.

Mala opaska autoru /nije zlonamjerna/ Mjesto se zove Predavac ne Predavec.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije