ILI JE TO TURSKA?

Je li Island najbolja igra hrvatske reprezentacije u posljednje dvije godine?

Vedran Ćorluka, Mario Mandžukić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/6
20.11.2013.
u 11:45

Koja je po vama najbolja utakmica Hrvatske u posljednje dvije godine? Gdje smo igrali najljepši nogomet?

Nakon dugo vremena hrvatski reprezentativci su pružili odličnu, lepršavu igru što je bilo dovoljno za sigurno pobjedu protiv Islanda 2:0 i plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazil sljedeće godine. 

Ako bacimo pogled malo u prošlost u posljednje dvije godine odlični nastupi Hrvatske mogu se nabrojiti na prste jedne ruke.

Vjerojatno najbolja utakmica ove generacije bila je u dodatnim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini kada smo s uvjerljivih 3:0 dobili Tursku u Istanbulu i tako 'kupili' kartu za Euro. Junaci te pobjede bili su Olić, Mandžukić i Ćorluka.

Na Europskom prvenstvu Hrvatska je odigrala nove dvije velike utakmice, ali na našu žalost Bilićevi momci u njima nisu ostvarili pobjedu. Protiv kasnijih doprvaka Talijana odigrali smo 1:1, a do boda smo došli odličnom igrom u nastavku kada je izjednačenje donio Mandžukić.

U posljednjem kolu skupine trebala nam je pobjeda protiv svjetskih prvaka Španjolaca. Odigrali smo odlično, još i dan danas sjećamo se prilike Rakitića koju mu je obranio Casillas, ali na kraju smo izgubili 0:1 i oprostili ste od Eura već nakon nastupa u skupini što je značilo i odlazak Slaven Bilića s klupe 'kockastih'.

Pod vodstvom Igora Štimca jedina utakmica vrijedna sjećanja je pobjeda protiv Srbije u Maksimiru 2:0. Iako nismo umirali u ljepoti hrvatske igre, upisali smo veliku pobjedu protiv velikih rivala golovima Mandžukića i Olića.

Nakon te pobjede uslijedila je velika kriza od pet utakmica bez pobjede u službenim utakmicama koja je prekinuta tek u utorak navečer na Maksimiru protiv Islanda kada su 'kockasti' ponovno pokazali koliko vrijede i odigrali pravu mušku utakmicu.

Koja je po vama najbolja utakmica Hrvatske u posljednje dvije godine? Gdje smo igrali najljepši nogomet?

>> Kakva godina! Dva izbornika, najgori niz, drama pa opet slavlje
>> Velika Nikina pobjeda: Vratio vjeru, ali i navijače
>> Niko Kovač: Bog je nosio naš dres, neka ga nosi i dalje

Komentara 8

PI
pidocha
12:29 20.11.2013.

protiv srbije smo imali sriće,pamtimo rez,a ne igru...protiv španjoslke smo igrali odlično,,,alli nismo imali sriće...to je sport...protiv turske i islanda je bilo veličanstveno

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
11:56 20.11.2013.

Bili bolji od Talijana i vodili golom Mandžukića? LOL, ajde ti ponovo odgledaj tu utakmicu.

Avatar comandante
comandante
13:12 20.11.2013.

Usporedjujete Island i Tursku??? ajmo onda pitati Manszu, jeli mu draza pobjeda protiv Reala ili protiv Sparte iz Praga, Ovo su bili poluamateri i trebali smo ih pokidati 3:0 i 6:0 kuci, sve ostalo je demagogija. Koje igrace Islanda poznajete, samo Gudjonsena koji ima 35 god, ne budite smijesni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije