IGRA SJAJNO

Je li ovo najveća greška Guardiole? Riješio se čovjeka koje sada razvaljuje

UEFA Nations League - Group B2 - England v Greece
Foto: Paul Childs/REUTERS
1/3
21.10.2024.
u 23:31

"Igranje na sredini dalo mi je više prilika da utječem na igru. Uživam biti uključen u izgradnju napada. Odgovara mom stilu i mislim da tu mogu biti još učinkovitiji", opisao je Palmer suradnju s aktualnim trenerom Marescom, pa za kraj dodao da mu je uzor Wayne Rooney.

Chelsea je od sezone 2022./23. poprilično neprepoznatljiv, daleko od onog Chelseaja koji je redovito bio u vrhu Premier lige. Mnogi će u Hrvatskoj reći da se Bluesima sve okrenulo naglavačke od poraza protiv Dinama na Maksimiru u Ligi prvaka prije dvije godine. Prava svijetla točka na čijim krilima londonska momčad dobro stoji na tablici je Cole Palmer.

Engleski reprezentativac i jedini strijelac u porazu u finalu ovogodišnjeg Eura od Španjolske (2-1) igra u vrhunskoj formi koju drži od prošle sezone. Trenutno na ljestvici strijelaca u ligi ima šest golova i pet asistencija te je drugi strijelac Premier lige nakon, dakako, Erlinga Haalanda koji ima 10 golova. U Chelseaju je presretan i najradije bi tamo i završio karijeru, posebno jer je za bluese potpisao - devetogodišnji ugovor:

"Apsolutno. Chelsea mi je kao dom i uzbuđen sam zbog onoga što možemo postići zajedno. Potpuno sam predan klubu i njegovoj budućnosti", rekao je za Telegraph, pa dodao i da ga je iznenadilo što je u užem izboru za Zlatnu loptu:

"Bilo je iznenađenje biti prepoznat na toj razini tako rano u svojoj karijeri. To je velika čast. Pobjeda bi bila briljantna i vjerujem da bih napornim radom mogao doći i do toga". Zabio je 31 gol za Chelsea, a spreman je dohvatiti i rekordera Franka Lamparda koji ih je zabio 211:

"To je solidan broj golova. Definitivno mi je cilj težiti Lampardovom rekordu, a možda ga čak i nadmašiti. Želim poboljšati svoj broj golova i mislim da sam to pokazao postigavši četiri gola u prvom poluvremenu (protiv Brightona prošlog mjeseca). Očito sam ušao u povijest!"

22-godišnjak je dosta vremena proveo u Manchester Cityju u kojem nije dobio pravu priliku pod kormilom Pepa Guardiole te je na ljeto prošle godine prodan Chelseaju za 18 milijuna eura. Moguće je i da Guardiola pati za njim, tko zna, pogotovo jer ima potrebu, čak i obavezu, rotirati igrače s obzirom na poprilično zgusnut ovosezonski raspored, a usput je ostao i bez Rodrija koji zbog teške ozljede ligamenata propušta ostatak sezone.

"Igranje na sredini dalo mi je više prilika da utječem na igru. Uživam biti uključen u izgradnju napada. Odgovara mom stilu i mislim da tu mogu biti još učinkovitiji", opisao je Palmer suradnju s aktualnim trenerom Marescom, pa za kraj dodao da mu je uzor Wayne Rooney:

"Wayne je bio i još uvijek je velika inspiracija za mene. Uživam u tom stilu uličnog nogometa, igrajući slobodno i kreativno. Vjerujem da odatle dolazi mnogo mojih vještina".

Komentara 1

Avatar Tombstone
Tombstone
00:12 22.10.2024.

Te asiatencije su totalna pusiona. Kuzim ak je netko izvrtil cijelu obranu pa dodal suigracu koji je sam ispred gajbe, ali da se nekome tko je izvel korner nakon kojeg je u buketu od 5 igraca netko dal gajbu to racuna ko asistencija je suludo. Ili na pol igralista dodas zogu prvome kraj sebe I taj izvrtil sve I zabije je asistencija? Dodas Drazenu zogu u kosarci I znas da bu kos, Al to se (bar jos nasrecu) ne racuna kao asistencija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije