SPORAN GOL LIVAJE

Je li sudac pomogao doći Hajduku do pobjede? Odluka Zebeca je nelogična, u Osijeku bjesne

Hajduk i Osijek sastali se u 5. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/7
01.09.2024.
u 08:41

Prije jedinog pogotka na utakmici (Livaja u 56. minuti) dogodio se sporni trenutak, odnosno mogući prekršaj Prpića na Jakupoviću. VAR soba to je procijenila kao prekršaj, no Zebec je nakon gledanja, uz dosta neodlučnosti, procijenio da faul ipak nije

Hajduk je u subotnjem derbiju supersport HNL-a stigao do pobjede 1:0 protiv Osijeka na Poljudu, jedini pogodak postigao je Marko Livaja u 56. minuti, no pitanje je je li taj gol bio regularan.

Naime, u začetku te akcije Hajdukov stoper Prpić imao je vrlo sporan duel s igračem Osijeka Jakupovićem, tijekom skoka udario ga je laktom u glavu, što je vidjela i VAR soba, pa je suca Zebeca pozvala da pogleda snimku. U VAR sobi bio je Fran Jović, koji je očito bio uvjeren da je Prpić napravio prekršaj, ostalom, u protivnom ne bi ni zvao Zebeca da pogleda snimku. Tu situaciju pogledajte OVDJE.

Do sada smo u većini slučajeva u HNL-u gledali da glavni sudac potvrđuje odluke VAR sobe, zato je Zebecova odluka još više nelogična. Također, igrač Osijeka pao je kao pokošen, odmah se primio za glavu, a u takvim situacijama nova je praksa da se utakmica prekida (zbog udarca u glavu). Zebec je imao pogled prema toj situaciji, ali nije reagirao...

No, Zebec je snimku pogledao, prvi put, drugi put, vidjelo se doduše da je neodlučan, no na kraju je ipak ostao pri stavu da prekršaja nema. Razbjesnilo je to Osječane, o sučevom kriteriju govorio je i trener Coppitteli, a navijači Osijeka bijesne na suca po društvenim mrežama. Vidjet ćemo što će na sve reći Komisija na suce na čelu s Francuzom Layecom, no dojam da prvu je da je prekršaj ipak postojao, što znači da je sudac Zebec direktno utjecao na konačni rezultat utakmice.

Hajduk i Osijek sastali se u 5. kolu SuperSport HNL-a
1/10
 
 
 
Ključne riječi

Komentara 30

BI
billynik
09:13 01.09.2024.

Bez pomoci sudacs, ne ide.

Avatar Spalathos
Spalathos
09:16 01.09.2024.

Prekršaj čist kao suza.

NK
Najam krova
09:22 01.09.2024.

U našem Ustavu piše da suci moraju suditi za Ajduk!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije