ŠOK NA MAKSIMIRU

Jeličić o novom kiksu Dinama: 'Odgovoran je trener. Imaju najskuplja krila, a igraju bez njih'

Osijek porazio Dinamo na Maksimiru 4:2 u derbiju 11. kola SuperSport HNL-a
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/33
27.10.2024.
u 22:00

"Hoxha nije igrao na svojoj poziciji, Pjaca je igrao iza napadača, iako je krilo", rekao je Joško Jeličić o pozicijama na kojima su igrali Dinamovi ofenzivci, a posebne je opaske uputio braničima plavih

U derbiju 11. kola Hrvatske nogometne lige Dinamo je upisao poraz od Osijeka. Na maksimirskom su stadionu gosti iznenadili aktualnog prvaka te slavili s 4:2 (2:1). Dinamo je dobro krenuo u utakmicu i pogotkom Marka Pjace poveo u 18. minuti. Osijek je međutim pokazao da se neće predati i zabio dva gola do kraja prvog dijela. Arnel Jakupović je pronašao mrežu u 22. minuti, a Roko Jurišić je okrenuo rezultat u 40. Idući je gol zabio Pjaca u 52. minuti, no egal je potrajao svega nekoliko minuta. Hernani je dvije minute kasnije zabio za 3:2, a konačnu presudu je plavima donio Jakupović iz jedanaesterca u 88. minuti. Utakmicu je za Maxsport komentirao Joško Jeličić.

"Ako imaš šest krila koji su najskuplje plaćeni, a igraš bez krila... Teško je igračima koji ne igraju uspostaviti prepoznatljivost i nametnuti se. U ovoj utakmici Dinamo nije imao svježinu, ali vidjeli smo svu limitiranost obrambenih igrača. Boje se dubine jer su svjesni svojih slabosti", započeo je Jeličić.

GALERIJA Boysi podigli veliku koreografiju uoči derbija! Evo što znače ovi simboli

Osijek porazio Dinamo na Maksimiru 4:2 u derbiju 11. kola SuperSport HNL-a
1/19

"Hoxha nije igrao na svojoj poziciji, Pjaca je igrao iza napadača, iako je krilo. Dinamo cijelo prvenstvo ne dovodi krila u poziciju da stvaraju višak. Odgovornost je na treneru. Momčad mora doći do ideje kako igrati i rotirati momčad, što će biti jako teško jer imaju još dodatne dvije utakmice u Ligi prvaka", kazao je komentator pa zaključio:

"Znam da Bernauer nema nijednog mišića na tijelu, ali ne smiješ ovako lagano pasti kao kod drugog gola. Onda u drugoj situaciji ima priliku izbiti loptu u aut, ali ju je izbio u opasnu zonu i protivnik je uzima. Mmaee je trebao nakon toga izaći i napraviti prekršaj izvan kaznenog prostora i sve bi riješio, ali nije to napravio."

Dinamo je ovime pisao svoj treći poraz u aktualnoj sezoni Hrvatske nogometne lige. Prvaci su trenutačno treći u poretku s bodom manje od drugoplasirane Rijeke. Hajduk je s druge strane svladao Lokomotivu (2:1) te time došao na čak sedam bodova prednosti pred Dinamom. Osječani su se ovom pobjedom bodovno izjednačili s četvrtoplasiranim Varaždinom, a ovo je bila peta pobjeda u posljednjih šest ligaških utakmica.

VIDEO Što Dinamu treba za prolaz u nokaut fazu LP-a? Značajno su mu porasle šanse nakon Salzburga

Komentara 1

FR
freeshooter
00:08 28.10.2024.

...ova utakmica je bila od velikog značaja... a izgubljena je isključivo radi Bjeličinih grešaka... sustava igre, nepripreme i nemotiviranosti igrača, pa nadalje... jer ako preko nezainteresiranog hodača Maeea padne gol, jedan, pa drugi, i ti ga ne vadiš, pa opet padne preko njegove strane, kriv je trener a ne igrač... a po kojim kriterijama je ispodlimitirana rezerva iz Ferencvaroša doveden kao pojačanje je zasebno dodatno pitanje i kako se on uopće može dogoditi u dinamovih11... nije puno odigrano, a već smo izgubili 13 bodova... kada je zadnji put bilo tako, prije 20 godina, tko bi se i sjetio,... još više tko bi i pomisilio da će se ponoviti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije