BIVŠI VATRENI

Jeste zaboravili Roberta Kovača? Evo što danas radi, zbog sina je u Los Angelesu

ARHIVA - 2010. Zagreb: Poznati na reviji Nivea Cro-A-Porter
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
16.09.2024.
u 14:42

"Dinamo je autsajder. Iako je u nogometu sve moguće. Ako se dobro postave taktički, ako bude malo sreće, možda bi mogli i ostvariti kakav dobar rezultat. Čak i remi bio bi sjajan", kaže Kovač

Bivši hrvatski reprezentativac i igrač Bayerna i Dinama Robert Kovač trenutno se nalazi u Los Angelesu prateći svog 17-godišnjeg sina Marka u razvoju košarkaške karijere. Zasad ne u društvu Lebrona Jamesa u Lakersima ili Ivice Zupca u Clippersima, no nikad se ne zna. 

Bivši hrvatski reprezentativac ima najviše nastupa za Bayern od svih hrvatskih nogometaša u povijesti. Ukupno je skupio 144 nastupa:

"Zbilja? Više i od Mandžukića i Olića? Nisam znao (ha, ha)", rekao je za tportal 50-godišnjak, koji zasad nema nikakav trenerski posao. pa u slobodno vrijeme samo prati ono što najviše voli, nogomet:

"Da, gledam, ali ne MLS, već bacim oko na Engleze, odnosno europske lige", a na pitanje je li gledao hrvatski derbi igran u petak, rekao je:

"Uspio sam pogledati samo prvo poluvrijeme jer sam potom imao drugih obaveza. Iskreno, u tom dijelu nekako je bolji dojam ostavio Dinamo, ali kako nisam vidio nastavak, teško mi je bilo što konkretnije reći".

Osim Bayerna i Dinama, prošao je kroz razne nogometne velikane poput Bayera, Borussije Dortmund i Juventusa, a karijeru je 2010. zaključio u Dinamu. Ukratko je opisao karijeru u bavarskom klubu:

"Kada sam stigao, klub je bio u naletu, razvijao se. A poseban pogodak bilo je preseljenje na novi stadion. Odmah je to značio i veći broj zaposlenika, veći promet, ali i veću zaradu. Osjetilo se to kasnije i na rezultatima, jer igrali su četiri puta u finalima Lige prvaka, s time da su sve naslove i osvojili. Uistinu velik klub, možda i među pet najboljih na svijetu". 

Utakmica Lige prvaka između dvaju Kovačevih bivših klubova igra se sutra na Allianz Areni. Kakve šanse ima Dinamo:

"Iskreno, Dinamo je autsajder. Iako je u nogometu sve moguće. Ako se dobro postave taktički, ako bude malo sreće, možda bi mogli i ostvariti kakav dobar rezultat. A čak i remi bio bi sjajan. Naravno, uvijek se može pobijediti, ali mislim da je Bayern apsolutni favorit. Ima strašne igrače, jako kvalitetne, ima širinu u svim linijama. Istina, Kompany je novi trener, ovo mu je prva stanica u Ligi prvaka. I on se mora dokazati, ali valjda su u Bayernu izabrali dobrog trenera".

Bayern je tragično odradio prošlu sezonu i završio ju bez ijednog trofeja, ali zato je silovito krenuo u novu. Jedina je stopostotna momčad u ligi, a takav niz žele nastaviti i sutra:

"Sigurno. Igraju pred svojim navijačima. I pobjedom žele početi igrati i u Ligi prvaka. Istina, ove godine je to malo promijenjen sustav natjecanja, ali Bayern i u njemu želi ići do kraja". Potom je nastavio o Dinamu:

"Kao prvo, pojedinac neće moći napraviti ništa sam. Zato bi kompletan Dinamo morao biti sjajan. No ima Dinamo jako dobrih igrača, poput Baturine, Petkovića, a obojica su i reprezentativci, zatim Sučića, Pjace... Sigurno mogu pokazati ljepšu stranu hrvatskog nogometa i da imamo dobre nogometaše".

Dobro poznaje i današnji Bayern. Od srpnja 2018. do studenog 2019. je bio pomoćnik svom bratu Niki na klupi Bavaraca, a od tadašnjih igrača neki poput Thomasa Mullera i dalje igraju tamo. Međutim, na pitanje na koga treba najviše obratiti pozornost nije spomenuo nikoga od tadašnjih:

"Poznajem ih, naravno, a opasnost prijeti s brojnih strana. Opasan je Musiala. Stigao je Kane, koji je prošle sezone u Bundesligi zabio preko 30 golova. Tu je i Francuz Olise, također novi u kadru. Zatim, Sane, Gnabry... Toliko je klasnih igrača da treba biti oprezan svake sekunde." Za njega je savšena uloga biti bratov pomoćnik. O ulozi glavnog trenera uopće ne razmišlja:

Puno ljudi me to pita. Volim ovaj trenerski posao. Ali glavni trener ima puno više obaveza koje nisu vezane isključivo uz teren, odnosno sastanke s vodstvom kluba, po pitanju igračkog kadra, odlaske na konferencije... A meni se sviđa biti samo na terenu, uz ekipu, slagati taktiku, treninge. Tko zna, možda ću nekad biti glavni trener, ali zasad uopće ne razmišljam o tome. Ova pozicija pomoćnika trenutno mi najviše odgovara", potom je dodao o poslu:

"Zasad nema ništa. Trenutno uživamo, nakon dugo vremena mogli smo se posvetiti obiteljima, odmoru. Imao sam dugo toplo ljeto. I sada čekamo zanimljivu ponudu, dobar klub. Bit će...", a za koga bi navijao sutra da dođe na stadion:

"Teško mi je reći, jer igrao sam, kako ste rekli, i za Bayern i za Dinamo. Najsretniji bih bio kada bi oba kluba osvojila po bod, iako će Dinamo do njega jako teško doći", završio je.

Komentara 2

BS
Blue_shirt
00:12 17.09.2024.

Bilo bi sjajno da nakon vjerovatnog poraza sutra i mrsave nule u nedjelju protiv Belupa Sergeja uprava kluba makne i dovede slobodne bracu Kovac na klupu Dinama ! Ako moze Hajduk platiti loseg trenrra 2,5mil € , pa valjda prvak za znatno vecim budgetom ne bi uzeo njih dvojicu i otplatio ih sa dvije pobjede u LP. Ovako necemo uzeti bod, a imamo kvalitetne igrace

AN
AnaJosipNikoAntonio
16:15 16.09.2024.

Bila mu je vjerna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije