AJAX

Jol: Bayern nam je pokazao kako protiv Juventusa

Martin Jol
Marko Prpić | Pixsell
18.12.2009.
u 17:46

Nogometaši Ajaxa su porazom u posljednjem kolu skupine A Europske lige pali na drugo mjesto i ostali bez povoljnijeg statusa u ždrijebu šesnaestine finala. To im je donijelo teškog protivnika, torinski Juventus.

Amsterdamski je klub, podsjetimo, do posljednjeg kola bio vodeća momčad skupine A, ali je u četvrtak pred svojim navijačima izgubio od Anderlechta (3:1) i skliznuo na drugo mjesto.

Time mu je zaprijetila opasnost da za suparnika dobije jednu od četiri najbolje trećeplasirane momčadi iz skupina Lige prvaka i upravo se to dogodilo. Trenera Martina Jola, međutim, nimalo ne zabrinjava što će morati na noge Juventusu.

- To je lijep ždrijeb. Za naše će mlade igrače biti dobro iskustvo igrati dvije velike utakmice protiv jakog suparnika. Bit će to zanimljiv dvoboj i za navijače i vjerujem da će Amsterdam Arena biti rasprodana - rekao je Jol.

- Juventus je vrlo jak. Najbolji su u napadu gdje imaju takve igrače poput Diega, Amaurija, Trezegueta i Iaquinte. No, mislim da ih možemo proći. Bayern je pokazao kako prije tjedan dana. Naravno, mi ćemo biti u drugačijoj poziciji, ali bit će to zanimljive utakmice - zaključio je Jol.

Ancelotti: Mourinhu neće biti lako protiv Chelseaja
Ždrijeb parova osmine finala Lige prvaka spojio je Inter i Chelsea, što znači da će se Interov trener Jose Mourinho opet vratiti na Stamford Bridge, a Chelseajev strateg Carlo Ancelotti na San Siro.

Mourinho je trener Chelseaja bio od 2004. do 2007. godine, te je s tim klubom osvojio dva prvenstva, dva Carling Cupa i jedan FA Cup. No, Ligu prvaka, trofej koji je najviše značio predsjedniku Chelseaja Romanu Abramoviču, a kojeg je Mourinho prije dolaska na Stamford Bridge osvojio s Portom, portugalski strateg u Chelseaju nije uspio osvojiti.

Kad već nije osvojio sa Chelseajem, pokušat će Mourinho taj uspjeh napraviti s Interom, a veliku prepreku u osmini finala imat će baš u Chelseaju! S druge strane, Carlo Ancelotti je od 2001. do ove godine bio na San Siru, ali na klupi Interovog najljućeg suparnika, gradskog rivala Milana.

- Za Mourinha će utakmice protiv Chelseaja sigurno biti jako emotivne. Osobno mislim da je on u Chelseaju odradio jako dobar posao. Neće mu stoga biti lako voditi svoju momčad protiv Chelseaja, ali će učiniti sve da nas pobijedi - razmišljao je glasno Ancelotti, te dodao:

- Inter je jedan od najtežih suparnika koje smo mogli dobiti. Ja ih barem poznajem jako dobro i znam da će nam biti teško protiv njih. No, ako mi razmišljamo o osvajanju Lige prvaka, a razmišljamo, onda moramo prihvatiti ždrijeb i činjenicu da se na tom željenom putu do naslova moramo sučeljavati s najtežim protivnicima.

Ključne riječi

Komentara 3

BA
bassland
18:05 18.12.2009.

Je, vi ćete da dobijete i na kurcu će nokat da naraste..

FO
formax
18:59 18.12.2009.

ima pravde: kalkulatori ala holandese imaju pravo popušiti svoju aroganciju bez pokrića

OB
-obrisani-
06:01 19.12.2009.

Igrao je Dinamo sa Ajaxom,sto nije pobijedio i o kakvoj ti aroganciji pricas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije