OSASUNA SLAVI

Budimir nakon što je srušio Barcu: 'Igrali smo kao ekipa i iskoristili svaku priliku'

LaLiga - Osasuna v FC Barcelona
Foto: VINCENT WEST/REUTERS
1/2
29.09.2024.
u 16:00

"Sjajno smo odigrali kao ekipa. Bili smo sposobni odigrati dobro s loptom u nogama i igrati vertikalno. Iskoristili smo svaku priliku za nanijeti štetu Barceloni, snažnoj ekipi koja je lider prvenstva", kaže Budimir

Osasuna je jučer u osmom kolu La Lige kod kuće svladala vodeću Barcelonu 4-2 i tako joj nanijela prvi ligaški poraz ove sezone. Glavna karika velike pobjede bio je hrvatski reprezentativac Ante Budimir koji je Kataloncima zabio dva gola. 'Uživali smo u ovoj pobjedi i načinu na koji smo došli do nje', istaknuo je.

"Sjajno smo odigrali kao ekipa. Bili smo sposobni odigrati dobro s loptom u nogama i igrati vertikalno. Iskoristili smo svaku priliku za nanijeti štetu Barceloni, snažnoj ekipi koja je lider prvenstva i koja je primila najmanje pogodaka u Primeri", rekao je Budimir koji je s ova dva gola samostalno postao drugi najbolji strijelac Osasune ikad s 47 golova, a do prvog Sabinea Andoneguija dijeli ga još 10 golova.

GALERIJA Raskoš u kojoj živi Luka Modrić: Vila s više od 2500 kvadrata i skupi automobili
LaLiga - Osasuna v FC Barcelona
1/19

Budimir je zabio za vodstvo Osasune u 18., a deset minuta kasnije na 2-0 prednost diže Zaragoza. S tim se rezultatom otišlo na poluvrijeme. Pau Victor u 53. smanjuje na 2-1, a potom Budimir iz kaznenog udarca vraća rezultat na dva razlike. Utakmicu je riješio Bretones u 85. minuti. Lamine Yamal pokušao je zakomplicirati utakmicu smanjivši u 89. na 4-2, ali dalje nije išlo.

Osasuna je ovom pobjedom barem privremeno skočila na šesto mjesto, a danas ju za jedno mjesto može spustiti Athletic Bilbao u slučaju pobjede protiv Seville. Derbi kola igrat će se na stadionu Metropolitanu, a susrest će se gradski rivali Atletico i Real Madrid.

VIDEO Nenad Bjelica je novi trener Dinama! Pregled njegove trenerske karijere donosi novinar Edi Džindo
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije