GRADSKI DERBI

Jurčić platio kalkuliranje, Vuga spasio kladionice

25.05.2009.
u 10:01

Slavlja su očito bila iscrpljujuća za Jurčićeve igrače, pa Dinamo nije publici priuštio spektakl u oproštajnoj utakmici u Maksimiru. Ili je prvak prazan i nemotiviran ili se čuva za završne splitske bitke, kao i njegovi navijači.

Vuga spasio kladionice


Čim je utakmica u Maksimiru završila, a Zagreb pobijedio Dinamo, odmah je među navijačima krenula priča kako je susret bio unaprijed dogovoren. Na to je sugerirao relativno mali koeficijent na pobjedu domaće momčadi, jer je jedinica bila do 1.30, a dvojka je u tom susretu vrijedila 8.50. No, većina kladioničara uplaćivala je na modre. U potrazi za još većom zaradom, oni hrabriji su na svoje listiće stavljali jedinicu, najčešće s hendikepom. Tako je Vugrinec svojim pogotkom za pjesnike, doznajemo, kladionicama sačuvao sedam-osam milijuna kuna. (pg)

Tako je BBB transparentom pozvao Zagrepčane na “Dane Dinama u Splitu, od 28. do 31. svibnja”. Idemo na Bačvice, podići peharčiće, pozvao je BBB. Vjerojatno su time mobilizirali i galvanizirali Torcidu. Bit će opet dani velikih napetosti...

Taj poraz, prvi na Dinamovoj klupi, Jurčiću ipak nije trebao. Platio je kalkuliranje, čuvajući glavne adute za Split, kao da na uzvrat finala Kupa odlazi sa 0:0 a ne sa 3:0.

Uništio ga je stari majstor Davor Vugrinec, koji je za Dinamo u Maksimiru već bio koban kao igrač Varteksa i Rijeke. U gradskom derbiju najviše se očekivalo od kapetana Mandžukića, koji se bori za naslov prvoga strijelca lige, a Mandžo je ostao nedorečen.

No, Mandžo bar uđe u šansu, vidi se da grize i da mu je stalo, a Josip Tadić još se nije uspio probuditi. To buđenje traje od zime 2007. godine.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije