SVE JE RIJEŠENO

Jürgen Klopp ima novi posao! Preuzima odgovornu dužnost, procurio i važan detalj ugovora

Borussia Dortmund Testimonial Match
Foto: LEON KUEGELER/REUTERS
1/2
09.10.2024.
u 09:02

Kloppov glavni zadatak na novoj funkciji bit će savjetodavne naravi. Svim klubovima u Red Bullovoj grupaciji će pomagati u treniranju, razvoju nogometne filozofije, dovođenju trenera i igrača i slično

Donedavni trener engleskog premierligaša Liverpoola, Jürgen Klopp od 1. siječnja 2025. godine bit će na novoj funkciji. Doduše, ne u Liverpoolu, već u Red Bullu, u kojem će početi obnašati funkciju globalnog direktora nogometa. Jasno, Red Bull u svom portfelju ima niz klubova, poput Leipziga u Njemačkoj, Salzburga u Austriji, Leeds Uniteda, brazilskog Bragantina, New Yorka i japanske Omiye.

Kloppa je u Red Bull doveo Oliver Mintzlaff, dugogodišnji izvršni direktor Leipziga. Tako se njemački stručnjak vraća nogometu, i to u roli drugačijoj od one na kojoj je do sada radio. I prilikom odlaska iz Liverpoola dao je obećanje svima da ove sezone neće biti na klupi niti jednog kluba, odnosno reprezentacije. 

- Nikakav klub, nikakva reprezentacija sljedeće sezone, to vam obećajem. Ali naravno da ću u nekom trenutku opet početi raditi. Premlad sam da bih se samo bavio unucima i igrao padel. Možda ću pronaći nešto novo - rekao je kada je odlazio s Anfielda.

Nijemci pišu i to da je Klopp već potpisao višegodišnji ugovor s Red Bullom, a da u njemu stoji klauzula po kojoj bez odštete može preuzeti vođenje njemačke reprezentacije u budućnosti, ako prihvati eventualni poziv iz Njemačkog nogometnog saveza.

Kloppov glavni zadatak na novoj funkciji bit će savjetodavne naravi. Svim klubovima u Red Bullovoj grupaciji će pomagati u treniranju, razvoju nogometne filozofije, dovođenju trenera i igrača i slično.

Podsjetimo, Klopp je na klupi Liverpoola bio od 2015. do 2024. godine. U tom je klubu osvojio osam trofeja, među kojima su naslov engleskog prvaka 2020. godine, odnosno europska titula godinu dana ranije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije