TEŠKA SITUACIJA

Bivši vatreni žestoko 'oprao' reprezentaciju: Smjena Čačića došla je prekasno!

Foto: Goran Kovacic/pixsell
09.10.2017.
u 12:37

– Smjena se dogodila prekasno. Trebalo je reagirati prije, po mogućnosti odmah poslije poraza od Islanda

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras protiv Ukrajine traži spas s novim izbornikom Zlatkom Dalićem. Situaciju u našem nogometu prokomentirao je nekadašnji vatreni Jurica Vranješ koji je 26 puta nosio dres reprezentacije.

– Smjena se dogodila prekasno. Trebalo je reagirati ranije, po mogućnosti odmah poslije poraza od Islanda, a najkasnije poslije poraza od Turske kada je bilo jasno da su kola krenula nizbrdo – rekao je Vranješ za Novi list.

Naveo je Čačićeve grijehe.

– Nedopustivo je da najbolja generacije poslije one koja je 1998. godine u Francuskoj osvojila broncu igra tako loše i da joj opasno visi nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Iskreno, teško ćemo to ostvariti – rekao je Vranješ i dodao:

1/14

– Ne želim ovom prilikom podcjenjivati trenersku karijeru Ante Čačića, ali moje je mišljenje da vođenje Dinama i Maribora ne mogu biti dostatne referencije da netko postane izbornik A reprezentacije.

Atmosfera oko reprezentacije je loša.

– Narod nije glup, zna se tko već godinama kumuje svemu oko hrvatskoga nogometa. Pa, atmosfera na Rujevici je bila očajna, ja nisam vidio gore navijanje, a to je jasan pokazatelj da puno stvari ne štima oko reprezentacije. I nemojmo o plasmanu u Rusiju govoriti samo u kontekstu novca. Ne gubimo mi neodlaskom na SP samo velik novac. U slučaju neuspjeha doći će do smjene generacije, a situacija nije baš obećavajuća kad su u pitanju mladi igrači koji dolaze – rekao je Vranješ čiji je favorit za izbornika Robert Prosinečki.

>> Cijeli tekst pročitajte ovdje

Komentara 48

DO
dopizdilomi
13:14 09.10.2017.

Bitno je da komentari protiv maminja i šukerinja ekspresno dobivaju minuse.

Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
13:52 09.10.2017.

OK. VRANJEŠU za Čačića sve 5 a koga je to tvoj favorit Prosinečki trenirao da bi zadovoljio uvjete koje si ti nabrojao.......Zvezdu , Kayserispor i Azerbejdjan !?

Avatar MK
MK
13:59 09.10.2017.

Mogu se sloziti sa Vranješom da je najkasnije trebalo reagirati nakon poraza protiv Turske (Protiv Islanda i protiv Turske nikada nismo utakmicu izgubili do sada - to su dvije negativne premijere za redom, kod kojih smo i jako lose izgledali)... No ne mogu se sloziti sa tezom, da Ante Cacic i nije kalibar za izbornika - i to jer jos nikada nisam Hrvatsku gledao igrati nogomet u izdanju kako je igrala na EP-u u Francuskoj (gdje je Spanjolski sudac protiv Portugala, kao podplacen, dozvolio gaziti hrvatsku igru)... Nesto je uslo u momcad sto nitko nezna objasniti - i najdajmo se da ce Dalic svojom prisutnoscu razrijesiti taj cvor... Momci Dragi Vatreni - tiscem vam palce i razveselite i sebe i time i nas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije