PROBLEMI U TORINU

Juventus saznao kaznu za financijske malverzacije. Predsjednik stare dame mora na novo suđenje

Serie A - Juventus v AC Milan
MASSIMO PINCA/REUTERS
30.05.2023.
u 16:34

Europski uglednik nije učio na pogreškama iz prošlosti kada su izbačeni u Seriju B, talijanski savez odrezao im je kaznu zbog nepravilnog poslovanja

Talijanski gigant Juventus opet se našao u problemima zbog muljaže vodstva kluba koje je lažiralo kapitalne dobitke i tako palo u nemilost talijanskog nogometnog saveza. Kako javljaju talijanski mediji, danas je odrađeno saslušanje, Juventus je odlučio kako se neće žaliti i prihvatit će bilo kakvu odluku. 

Torinski velikan je predložio nagodbu s FIGC-om, koja je djelomično prihvaćena. Juventus je predložio da mu savez oduzme dodatna tri boda u ovosezonskom prvenstvu uz već ranije oduzetih 10 bodova. Međutim, savez je odlučio zadržati odluku o oduzimanju deset bodova, ali je klubu izrekao i novčanu kaznu tešku 700 tisuća eura.

GALERIJA Rakitić pred finale: 'Želimo trofej, puni smo samopouzdanja'

Serie A - Juventus v AC Milan
1/7

Ljudi iz vrhuške Juventusa ranije su izjavili kako se ne smatraju krivima, tvrdili da su klupski računi u skladu s praksom nogometnog biznisa. Važno je napomenuti da je bivši predsjednik kluba Andrea Agnelli na današnjem ročištu odbio priznati bilo kakvu krivnju, pa će se suočiti s novim suđenjem koje je zakazano za 15. lipnja.

VEZANI ČLANCI:

Juve se trenutno nalazi na sedmom mjestu koje mu omogućava plasman u Konferencijsku ligu, no u posljednjem kolu mogu izboriti i Europsku ligu, ove godine su u tom natjecanju stigli do polufinala i ispali od Seville. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije