Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od tragičara do junaka

Kako su uskrsnuli otpisani: Butina i Slepi

Tomo Butina
Marko Lukunić/VLM
04.12.2009.
u 10:29

Butina i Slepička bili su, ni krivi, ni dužni, izbačeni iz momčadi nakon poraza od Anderlechta (0:2) u Zagrebu 17. rujna.

Jedan Slepičkin skok u živom zidu i Butinina usporena reakcija na projektil s 30 metara bili su kobni. Tražeći krivce za poraz od Belgijaca u Maksimiru, Mamić ih je pomeo iz kadra. Butina je pritom bolje prošao, jer je samo skliznuo na klupu, dok je Čeh nekoliko tjedana trenirao s čunjevima na Hitrecu.

Nepuna tri mjeseca kasnije, ovaj dvojac otvorio je Dinamu vrata europskoga proljeća, u nevjerojatnom 28. pokušaju od 1970. godine. I tu im se sreća naklonila: Butini, jer se ozlijedio Lončarić, a Slepički jer mu je konkurent Papadopoulos dokazano najlošiji napadač koji se unatrag nekoliko godina pojavio u Dinamu. I s virozom, i svinjskom gripom, i močvarnom groznicom, Čeh je bolji od Grka.

U oči bode i pobjednička formacija iz Bruxellesa, nimalo slična idealnoj europskoj u Mamićevim nacrtima. Dinamo je u Belgiji slavio bez čak sedmorice igrača koji su značajno sudjelovali u najvažnijim europskim ispitima: Carlosa, Glavine, Bišćana, Cufrea, Moralesa, Sivonjića i Papadopoulosa. Očito, niti jedan nije toliko važan da se bez njega ne može svladati jakog suparnika.

I to je dobra vodilja za sljedeću sezonu. Može se s klincima poput Ibañeza, Barbarića, Tomečaka, Badelja i Lovrena... Kad se udruže s Butinom, Slepičkom i Kovačem, uspije se čak i neutralizirati šteta koju obično čini Sammir. Na žalost, pobjednička formacija se ne mijenja.

Komentara 7

DU
Deleted user
15:22 04.12.2009.

Ja bih volio da Slovenija na SP-u osvoji barem jedan bod. Do sada ga jos nisu osvojili. Nadam se da ce ovoga puta biti uspjesniji. Dinamo ima igrace za Bayern itd. Dinamovi igraci su na izlogu u euroligi. A gdjee su igraci Maribora ili Olimpije? I nema veze sto Slovenija ide na SP. Hrvatska je uvijek bolja. Bilo kada, bilo gdje! Da ste igrali sa nama, popusili bi da nebi znali za sebe. Ali cekajte slovencki, doci ce maca na vratanca. Mic, mic!

D2
Dubravko_23
11:07 04.12.2009.

Slepi je malo igrao, ali i tada je bio više manje dobar: asistencije ili golovi. Mislim da on definitivno nije promašaj.

OB
-obrisani-
15:05 04.12.2009.

patriot po definiciji voli svoju zemlju, a ti sramotiš svoju, osim kaj je to oxymoron i ti si samo bez oxy

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije