LEV-MEDVEŠČAK 4:3

Kakva šteta! Medveščak izgubio prvu utakmicu doigravanja protiv Leva

Medveščak - Lev
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
07.03.2014.
u 21:26

Lev je u prvoj utakmici doigravanja KHL-a pobijedio Medveščak sa 4:3 (2:1,0:1,2:1). Druga utakmica igra su u subotu u Pragu.

Moramo malo bolje igrati u obrani, to je ključno. Lev igra jako brzo, rekao je najbolji strijelac Medveščaka Jonathan Cheechoo uoči gostovanja u Pragu u prvoj utakmici doigravanja četvrtfinala Zapadne konferencije. Nažalost, obrana medvjeda danas je primila čak četiri gola, pa je Lev pobjedom 4:3 stigao do prvog slavlja u seriji.

A za Medveščak nije moglo gore početi, gol su primili već nakon 39 sekundi igre, a zabio im je Novotny. Ipak, već u 9. minuti Medveščak je izjednačio nakon lijepe akcije preko Ellisona. Nova promjena rezultata dogodila se u 15. minuti kada je Lev iskoristio igrača više i preko Azeveda poveo 2:1, što je bio rezultat prve trećine.

Medvjedi su u drugoj trećini odigrali odlično, a nagrada je stigla u 29. minuti kada je Foster fantastičnim udarcem donio 2:2. Imali su medvjedi priliku i da povedu do kraja trećine, ali nisu iskoristili svoje prilike.

Kazna je stigla na početku posljednje trećine kada je praška momčad zabila dva brza gola preko Vrane i Thornberga za 4:2.

Imali su igrači Leva nakon toga nekoliko prilika i za peti gol, međutim Dekanich je spasio medvjeda. A onda je ni iz čega Murley tri minute prije kraja smanjio na 4:3 i dao nadu Medveščaku.

U posljednje dvije minute gledalo smo potpunu opsadu gola Leva, ali pak nije ušao u mrežu, pa je Lev poveo u seriji 1:0.

Druga utakmica igra se već u subotu, ponovno u Pragu.

Foto: Daniel Kasap/Pixsell

Live:

Treća trećina:

>> 60' - Gotova je utakmica u Pragu. Medveščak je nažalost u prvoj utakmici doigravanja KHL-a izgubio od Leva u Pragu 3:4.

>> 57' - Gotovo iz ničega Medveščak je smanjio na 4:3. Nakon velike gužve pred golom Leva, pak je došao do Murleya, koji ga je lagano pospremio u mrežu.

>> 56' - Medveščak je sve bacio na napad, a to hokejaši Leva koriste za ubojite kontre. Zasad medvjede od težeg poraza spašava Dekanich.

>> 50' - Ostalo je deset minuta nade da Medveščak može do pobjede u prvoj utakmici doigravanja KHL-a, ali bit će teško je Česi jako dobro brane prednost 4:2.

>> 44' - Lev ima 4:2. Lev je pritisnuo Medveščak, a to su okrunili golom Thornberga koji je ostao sam na stativi te je lagano pogodio za 4:2.

>> 42' - Lev poveo fantastičnim golom Vrane. Skoro s plave linije je pucao Vrana i prelijepo je pogodio u rašlje za vodstvo Leva 3:2.

>> 41' - Počela je posljednja trećina u Pragu. Ponove li medvjedi igru iz druge trećine trebali bi do pobjede u Pragu.

Druga trećina:

>> 40' - Gotova je druga trećina u kojoj su puno bolji bili medvjedi, ali zabili su samo jedan gol i to onaj za izjednačenje 2:2. Nakon izjednačenja imali su igrači Medveščaka nekoliko prilika za vodstvo, ali ih nisu iskoristili. Nadamo se kako će u posljednjih 20 minuta zabiti potrebni gol i u tako povesti 1:0 u seriji.

>> 34' - Velika prilika za vodstvo Medveščaka. Imaju medvjedi igrača više i u potpunosti su pritisnuli Lev, ali je Cheechoo nečuvan pucao ravno u golmana Čeha.

>> 29' - Medveščak je izjednačio na 2:2. Iskoristili su medvjedi igru 4 na 3 te fantastičnim golom Fostera u rašlje došli do zasluženog izjednačenja.

>> 24' - Nakon početnog pritiska Leva na početku trećine, Medveščak je krenuo po izjednačenje, međutim Česi se zasad dobro brane. Možda će medvjedima u sljedeće dvije minute pomoći činjenica da imaju igrača više jer je isključen Ullstrom.

>> 21' - Počela je druga trećina u Pragu.

Prva trećina:

>> 20' - Gotova je prva trećina. Medveščak nakon prvih 20 minuta igre gubi 2:1 u Pragu.

>> 15' - Nisu medvjedi izdržali s igračem manje. Azevedo je ostao sam na drugoj vratnici te lagano zabio za novo vodstvo Leva 2:1.

>> 13' - Medvjedi nikako da se kompletiraju. Tek što se nakon dvije minute isključenja na led vratio Murley, u prostor za kažnjene igrače mora Kane.

>> 9'- Kakva akcija Medveščaka za izjednačenje. Bila je to brza akcija medvjeda u režiji Ellisona, Lingleta i Vescea, a pak je u mrežu nakon asistencija Lingleta pospremio Matt Ellison za 1:1.

>> 6' - Medveščak je ostao s igračem manje nakon što je dvije minute dobio Kurtis Foster.

>> 5' - Nakon primljenog gola prenijeli su medvjedi igru pred gol Leva, međutim najbolju priliku opet su imali Česi, međutim pravovremena reakcija Dekanicha nakon gužve pred njegovim golom spriječila je drugi gol Leva.

>> 1' - Nije moglo gore početi za Medveščak, Lev vodi 1:0. Jiri Novotny je potegnuo nakon asistencije Azeveda i nakon samo 39 sekundi zabio za vodstvo momčadi iz Praga.

>> 1' - Počela je utakmica u Pragu. Sudit će Aleksej Anisimov, Vjačeslav Bulanov, Aleksander Zaharenkov, Aleksander Sadovnikov. Medveščak počinje s Dekanichom na golu.

>> Igrač Leva: Medvjedi vole puno verbalno provocirati

Ključne riječi

Komentara 11

FU
FULL
17:45 07.03.2014.

Idemo dečki pokazati pravi hokej. Sretno!

SJ
serengeTI-jeti
18:26 07.03.2014.

Sretno Medvjedi..

FU
FULL
20:35 07.03.2014.

Kad su i njihova pojačana isključenja onda je igra sasvim drugačija....imamo mi i te kakve pozitivne šanse za pobjedom večeras, to se mora iskoristiti. Samo Cheeshooa nikako da pođe pozitivno, hajde zabi ga više!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije