SAZVAO JE PRESICU

Kalinić neće šutjeti! Sprema se istup koji će zatresti Split, već danas reći će sve što mu je na umu

Split: Nikola Kalinić je novi sportski direktor HNK Hajduk
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/3
11.09.2024.
u 10:28

Nakon što je dobio odbijenicu Nadzornog odbora, Kalinić je potpuno izgubio živce jer već mu se previše toga natovarilo na leđa, a on sebe ne vidi kao apsolutnog krivca za krizu u klubu.

Nikola Kalinić ne trudi se sakriti nervozu i frustraciju nakon jučerašnjeg otkaza koji mu je uručen u Hajduku te već danas namjerava detaljno progovoriti o okolnostima koje su dovele do pucanja suradnje i njegova odlaska iz kluba. Zadržao se na mjestu sportskog direktora samo 106 dana, a većinu vremena proveo je u raskoraku s čelnicima kuba i Nadzornim odborom. Situacija je eskalirala u finišu prijelaznog roka kada je Nadzorni odbor odbio financijsku strukturu za transfer Lindona Selahija, iako je Kalinić načelno sklopio dogovor i pronašao sponzora koji će ga realizirati. 

Nakon što je dobio odbijenicu Nadzornog odbora, Kalinić je potpuno izgubio živce jer već mu se previše toga natovarilo na leđa, a on sebe ne vidi kao apsolutnog krivca za krizu u klubu. To nije skrivao ni nakon europskog debakla s Ružomberokom, koji je označio kraj puta za Hajduk u Europi već u prvoj utakmici kvalifikacija te u fokus gurnuo priče o financijskim teškoćama. Kalinić je već u trećem kolu prvenstva poručio navijačima da neće biti ni pojačanja ni borbe za naslov prvaka. 

Split: Nikola Kalinić je novi sportski direktor HNK Hajduk
1/5

Njegova komunikacija prema javnosti, pred novinarima i TV-kamerama otkrila je da direktor puca po šavovima i širi teški pesimizam. Rijetkost je da sportski direktor otkriva detalje kakve je Kalinić bez razmišljanja odlučio plasirati javno – posebno kada je riječ o financijama i pregovorima unutar kluba. Počela je borba klanova u koju su se uključili i pojedini mediji, jedni zastupajući Kalinića, a drugi u službi obrane nadzornog odbora i njihovih odluka.

Kalinić je odlučio progovoriti o svemu te je organizirao konferenciju za pojedine novinare, a o tome ćemo više znati poslije 12 sati, kada je najavljen njegov nastup. Preko noći promijenio je odluku i odlučio da neće čekati derbi, već će pred novinare izaći danas, a na portalu Večernjeg lista i svim našim mrežama moći ćete pratiti razvoj događaja i reakcije iz Splita.

Podsjetimo, klub  je u službenom priopćenju naveo da Kalinić mora otići jer je izjavama nanio štetu klubu, a u prijelaznom roku nije odradio dobar posao. Njegov ključni potez bio je dovođenje trenera Gattusa kojem je odobrena godišnja plaća od čak 2,5 milijuna eura. Taj posao Nadzorni odbor je odobrio, no klub je začas došao u poziciju da više ne može dovesti nikoga i da službeno odustaje od borbe za naslov. Kalinić je to javno priopćio i izazvao brojne reakcije, a najvažnija je stigla iz kluba koji ga je odlučio smijeniti. 

Kako je Večernji list pisao prije dva dana, odlazak Nikole Kalinića s mjesta sportskog direktora bio je pitanje dana. Nakon mizernog prijelaznog roka, u kojem nova postava na čelu Hajduka praktički nije odradila nijedan ulazni igrački transfer – jer ne zaboravimo da je Ivana Rakitića u Split doveo njegov kum, a plaća ga sponzor Tommy te da je Bambu odabrala i skautirala bivša uprava, dok je jedini izlazni transfer bila prodaja za Hajduk vrlo vrijednog Emira Sahitija, za iznos od samo 1,2 milijuna eura, od kojih 20 posto pripada njegovu bivšem klubu Rabotničkom iz Sjeverne Makedonije, u splitskom klubu bavili su se "kontrolom štete", ali ne za dobrobit kluba, već s ciljem obrane pozicija ljudi koji iza svega stoje. Naša novinarka Dea Redžić postavila je pitanje tko zapravo vodi klub pri analizi stanja u klubu, dok je novinar Edi Džindo detaljno analizirao sve Kalinićeve pogreške. No problem je puno dublji od školovanja direktora Kalinića na  Hajduku, on je samo jedan u nizu od 60-ak sportskih direktora, predsjednika i trenera koji su potjerani iz kluba od posljednje titule 2006. Godine.

U međuvremenu je aktualni predsjednik Ivan Bilić, koji je u rijetkim istupima za javnost doveo čak i u pitanje funkcioniranje modela kluba, najavio kako već ima spremno rješenje za Kalinićeva nasljednika, a očekuje se da će njegovo ime objaviti već danas.

Ključne riječi

Komentara 10

ED
edvardl
10:51 11.09.2024.

Ja mislim da je za kriv Mamić, HNS, hrvatska reprezentacija, Dinamo, Zagreb, vlada...

PR
prajdali100
10:59 11.09.2024.

Onaj prokleti Mamić bi zavadio dva oka u glavi.Vidi što uradi u Hajduku !

GE
Gefufna
11:20 11.09.2024.

Kad ulica vodi klub, tako to izgleda i to orjunaski dio ulice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije