Besart Abdurahimi

Kamerun me nije očarao, Hrvatska 
se ne mora previše plašiti

Besart Abdurahimi
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
28.05.2014.
u 20:30

Kako zapravo Kamerunci izgledaju i koliko su u ovom trenutku doista jaki, izvijestio nas je Besart Abdurahimi, bivši igrač Zagreba koji je debitirao za makedonsku nacionalnu vrstu.

Kamerunska nogometna reprezentacija, jedan od naših suparnika u skupini Svjetskog prvenstva u Brazilu, u prijateljskoj je utakmici sa 2:0 svladala Makedoniju. Čini se, rutinska pobjeda naših suparnika koji su igrali bez nekolicine standardnih igrača. Nije igrao ni Samuel Eto’o. Iz kamerunskog kampa u Austriji izvijestili su da je najvećoj kamerunskoj zvijezdi suigrač na treningu uklizao i da je stradalo koljeno. Protiv Makedonije stradao je i strijelac Webo koji je ozlijedio rame kad je škaricama postigao pogodak.

A kako zapravo Kamerunci izgledaju i koliko su u ovom trenutku doista jaki, izvijestio nas je Besart Abdurahimi, bivši igrač Zagreba koji je debitirao za makedonsku nacionalnu vrstu. Besa Kamerunci nisu očarali.

– Bila je to utakmica praktički bez pravih šansi. Jasno je da su taktički jako disciplinirani. Ja sam igrao na lijevom krilu i dojma sam da su fizički besprijekorno pripremljeni. No, osim Eto’oa, nemaju igrača koji individualnom kvalitetom može nešto riješiti. Govore o njegovoj ozljedi, no mislim da tu zapravo nema ničega. Samo se odmarao. Vjerujem da se Hrvatska zaista nema čega plašiti i samo se mora koncentrirati na svoju izvedbu. U toj utakmici sve će ovisiti isključivo o Hrvatima. Ako budu pravi, neće biti problema – kaže Abdurahimi.

Zadovoljan je svojim debijem.

– Malo sam bio nervozan, ali na kraju je sve dobro prošlo. Ima dosta mladih igrača i još se nismo posložili. Ademi je ozlijeđen i još nije dobio potrebne papire kako bi igrao za nas. No nadam se da će nam se uskoro priključiti.

Iza Abdurahimija je sezona u Izraelu gdje je s Hapoelom iz Tel Aviva izborio četvrto mjesto i plasman u Europu..

– Zadovoljan sam sezonom. U početku mi je bilo teško, no ta mi je promjena trebala. Imao sam predrasude o tome što me čeka u Tel Avivu, posebno kada je sigurnosna situacija u pitanju, no nisam imao nikakvih neugodnosti, dapače. Jedno uistinu vrhunsko iskustvo – kaže Abdurahimi koji je iz Zagreba bio na posudbi u Hapoelu:

– Nemam se namjeru vraćati u Izrael, a vjerojatno ni u Zagreb. Zadovoljan sam što su se pjesnici vratili u Prvu ligu, no ja ću vjerojatno nekamo na zapad.

>> Kamerun pobijedio Makedoniju, Webo zabio škaricama pa se ozlijedio

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije