CONCACAF

Kanada, SAD i Meksiko korak bliže World Cupu

Soccer: CONCACAF FIFA World Cup Qualifier-El Salvador at USA
Foto: Trevor Ruszkowski/REUTERS
1/3
28.01.2022.
u 14:30

Tri prve reprezentacije će se kvalificirati na SP, a četvrtoplasirana ekipa, trenutno Panama sa 14 bodova, ide u interkontinentalno doigravanje

Nogometne reprezentacije Kanade, SAD i Meksika korak su bliže plasmanu na Svjetsko prvenstvo 2022. godine nakon što su ostvarili pobjede u susretima devetog kola CONCACAF kvalifikacija.

Kanada je na gostovanju pobijedila Honduras sa 2-0, Sjedinjene Države su na svom terenu pobijedile El Salvador sa 1-0, dok je Meksiko kao gost porazio Jamajku sa 2-1.

Golove u pobjedi Kanade, koja se vratila prvo mjesto ljestvice, zabili su Denil Maldonado (10-ag) i Jonathan David (73).

Sjedinjene Američke Države nisu pružile dojmljivu izvedbu protiv El Salvadora, a pogodak odluke zabio je branič Antonee Robinson u 52. minuti.

Meksiko je u Kingstonu gubio sa 0-1 manje od 10 minuta prije kraja susretaa, no uspio je okrenuti rezultat ostvarivši važnu pobjedu.

Domaćin je u posljednjim trenucima prvog dijela ostao s igračem manje nakon što je isključen Damion Lowe, no Jamajka je ipak povela u 50. minuti preko Daniela Johnsona. Meksiko je uspio izjednačiti u 82. minuti golom Henryja Martina, a pobjedu gostima donio je Alexis Vega u 84. minuti.

Kanada je na vrhu ljestvice sa 19 bodova, jedan više od Sjedinjenih Država, dok je Meksiko treći sa 17 bodova.

Tri prve reprezentacije će se kvalificirati na SP, a četvrtoplasirana ekipa, trenutno Panama sa 14 bodova, ide u interkontinentalno doigravanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije