Martin Ødegaard

Kapetan Arsenala sa 16 je završio u Realu: 'Modrić se posebno brinuo za mene'

AUT, Testspiel, Real Madrid vs AC Milan
Foto: EXPA/ Johann Groder
1/3
13.02.2023.
u 19:19

Već u pubertetu debitirao je za reprezentaciju pa preko Madrida stigao do Londona. Danas se bori za naslov Premier lige, a otkrio tko mu je pomogao na samim počecima...

Martin Ødegaard (24) od samog je početka bio jedan od talenata za koje se vidjelo da mogu postati najbolji u svojoj generaciji. Norveški veznjak već je kao 15-godišnjak 2014. debitirao za reprezentaciju svoje zemlje, a početkom iduće godine napustio matični Strømsgodset i za oko tri milijuna eura potpisao s Real Madridom. Prije dvije godine, nakon posudbi u Nizozemsku i Real Sociedad, prešao je u Arsenal, gdje danas nosi kapetansku traku, isto kao i u nacionalnom dresu.

Madriđani ga nisu zadržali, svojevremeno mu jednostavno nisu našli mjesto u momčadi i odlučili su ga u kolovozu 2021. prodati u London za 35 milijuna eura. Ipak, u španjolskoj prijestolnici proveo je izvjesno vrijeme, za RM Castillu odigrao 62 utakmice, dok je za prvu momčad nastupio u 11 susreta. 

Sigurno da mu sa 16 nije bilo lako napustiti rodnu zemlju i doći u Real. Opisao je kako su izgledali njegovi počeci te pritom istaknuo odnos s nekolicinom igrača, među kojima je i Luka Modrić.

- Svi su bili vrlo ljubazni, a oni koji su govorili engleski - Kroos, Modrić, Ronaldo - posebno su se brinuli za mene u početku. Pomogli su mi izgraditi samopouzdanje i čak su mi objasnili ono što nisam razumio. Bilo je to stvarno posebno razdoblje za mene - rekao je Ødegaard. 

Norvežanin prema Transfermarktu vrijedi 60 milijuna eura. Za Topnike je u tekućoj sezoni u ligi odigrao 20 utakmica i zabio osam pogodaka, uz šest asistencija. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije