Šibenik slavio u Karlovcu

Karlovčanima u sudačkoj nadoknadi pobjegao i Zec

'01.05.2010., Karlovac - Nogometna utakmica 28. kola prve HNL izmedju domacina NK Karlovac i NK Sibenik.  Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
01.05.2010.
u 20:09

Šibenik je slavio u Karlovcu 2:0, prekrasan pogodak "škaricama" postigao je Alispahić, a domaća je momčad u 70. minuti promašila jedanaesterac.

Nogometaši Šibenika su 2:0 pobijedili na gostovanju u Karlovcu. Možda i odlučujući susret za plasman u europska natjecanja između Karlovca i Šibenika okupio je na stadionu pokraj Korane oko 2500 gledatelja, koji u prvome dijelu nisu imali nimalo razloga za zadovoljstvo. Štoviše, gledali smo možda i najlošije izdanje Karlovčana ove sezone.

Pljesak nije pomogao

Šibenčani su 45 minuta imali inicijativu, a uz priličnu konfuziju u karlovačkoj obrani zapravo je čudo što nisu stvorili više od tri izgledne prilike. Prvi put gosti su zaprijetili u 17. minuti, kada je odličan udarac Dajića obranio Sunara. Karlovački vratar bio je siguran i odmah potom, kada je nakon kornera Medvid dobro pucao glavom. U 29. minuti "fliper" u šesnaestercu Karlovčana, na kraju puca Zec, a Sunara krajnjim naporom izbija u korner. U 40. minuti još jedna gužva pred vratima domaćih, a Alispahić puca malo iznad gola. Veći dio gledatelja pljeskom ohrabrenja ispratio je domaće u svlačionicu, no prvi put ove godine začuli su se i stidljivi zvižduci iz dijela publike, nakon doista loše predstave Karlovčana u prvome dijelu. Razloga za zadovoljstvo nije bilo, a probudila se i bojazan zbog neslavne tradicije Karlovčana u susretima sa Šibenikom. Nisu su susretali prečesto, no Šibenčani su redovito izlazili kao pobjednici, pa tako i ove sezone (1:0 u prvenstvu i 4:0 u prijateljskom susretu).

U drugi dio domaći nogometaši ušli su mnogo angažiranije i već u 49. minuti Jerneić lijepo pronalazi Pamića, koji se nije snašao pred gostujućim vratarom Blaževićem.

U 61. minuti šok za domaće. Bulat je izvrsno nabacio s desne strane, a Alispahić prekrasnim "škaricama" zatresao mrežu nemoćnoga Sunare. Vodstvo gostiju bilo je apsolutno zasluženo.

Karlovčani su sve aktivniji, no bez većih prilika do 70. minute, kada nakon lijepe akcije na samome rubu šesnaesterca Ademi ruši Jerneića. S tribina je bilo nemoguće procijeniti je li prekršaj bio unutar 16 metara, no sudac Šimčić pokazao je na bijelu točku, što je izazvalo salve protesta Šibenčana, koji su dobili i dva žuta kartona.

Dobar dojam

Na kraju je buka ispala nepotrebna jer Blažević je obranio Lajtmanov udarac s bijele točke. Karlovčani su nastavili s pritiskom, a Šibenčani započeli festival izležavanja pri svakom kontaktu, što je izazivalo salve zvižduka karlovačke publike. U 79. minuti sjajno je pucao Novinić, a još ljepše obranio Blažević. Karlovčani su nastavili s pritiskom, ali bez učinka. Konačan omjer postavio je Zec u 90. minuti. Domaća publika bila je razumljivo razočarana, no ukupan dojam ove sezone za prvoligaškog debitanta ipak je – više nego dobar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije