GOSPODSKI DINAMO

Karma se poigrala s Mamićem i onima koji su govorili da Dinamo više nikada neće biti u eliti

Baku: Slavlje nogometaša Dinama nakon  kvalifikacije u Ligu prvaka
Marko Lukunic/PIXSELL
30.08.2024.
u 07:00

BBB-i su prije dvije godine izvjesili transparent "Novi statut, novi stadion – za budućnost bez granica". Prvi dio je ostvaren, Dinamo ima i statut i demokraciju, ali stadion...

Imamo Dinamo! Rečenica je to koju je nekoliko trenutaka nakon pobjede na predsjedničkim izborima 10. ožujka izrekao Velimir Zajec pred razdraganim navijačima podno zapadne tribine. Nepunih šest mjeseci nakon te pobjede ostvaren je još jedan podvig – ulazak u Ligu prvaka, a Zajecova rečenica mogla bi se malo nadopuniti s: "Imamo europski, gospodski, demokratski, uređeni Dinamo." Imamo Dinamo kakav već godinama nije bio. Jer, Dinamo je i prije ulazio u Ligu prvaka, zarađivao velik novac od Uefe, no problem je što je velik dio tih nagrada završavao u džepovima gospodina koji je jutro nakon velikog Dinamova uspjeha dobio odbijenicu od Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu. Datumi su se poklopili, karma se poigrala s Mamićem, ali i svima onima koji su tvrdili da Dinamo nakon njegova odlaska više nikada neće biti u europskoj eliti. Pogotovo ne nakon što ga je, kako su to neki zlobno govorili, preuzela "ulica" na čelu s Velimirom Zajecom.

VEZANI ČLANCI:

No Dinamo nije preuzela nikakva ulica, nego je postao ono što je na papiru bio već godinama, udruga građana. A u udrugama građana vodstva se biraju na demokratski način. Takvim načinom izabrana je i sadašnja Uprava, na čelu s predsjednikom kluba Velimirom Zajecom, a sudeći po onom što je ostvareno u posljednjih šest mjeseci, demokracija je donijela u klub 34 milijuna eura nagrade od Uefe, a donijela je i stabilnost u financijama i općenito sportskom sektoru.

I zato prekjučerašnje slavlje u Bakuu nije samo zasluga igrača i trenera Jakirovića, već je zasluga svih koji su se godinama borili za tu demokraciju, za statut, za izbore. U toj su borbi neki završavali u pritvorima ili na izmišljenim crnim navijačkim listama, ali na kraju se sve to isplatilo. Jer Dinamo je konačno postao klub svih svojih članova, odnosno svih navijača.

No za zatvaranje kruga nedostaje još stadion. Naslušali smo se brojnih obećanja, od Bandićeve pa sve do Tomaševićeve ere, ali prva lopata još nije pala. Nadamo se da će se to ipak promijeniti, da će uskoro početi radovi na Kranjčevićevoj, koja bi onda bila privremena lokacija za Dinamove utakmice dok se ne izgradi stadion u Maksimiru. Za Dinamovu budućnost – bez granica.

 

 

Ključne riječi

Komentara 4

MA
MarkoFind
09:42 30.08.2024.

Hvala Bogu, da su ona braća otimači kriminalci hercegovci iza nas( i izvan naših granica) i da Dinamo izgleda i igra nikad bolje!!

EJ
ejStef
09:17 30.08.2024.

Polako, kako se kaže, jedna lasta ne čini proljeće. Ovo što se dogodilo je sazrijevanje Jakirovića i uspjeh ove uprave, na tome treba čestitati. Sada slijede još teži ispiti... Sada treba Dinamu dobar rezultat i dobre igre u LP da digne cijenu mladim igračima i ostvari velike transfere, a istovremeno treba naći i zamjenu za njih, po mogućnosti u vlastitoj školi... Sučić i Baturina su ti koji bi trebali ostvariti transfere, Baturina bi si digao cijenu da počne zabijati, a Sučić da ne ispada toliko u obrani. Sigurno bi još jedna sezona u Dinamu pomogla u tome.

Avatar markoii123
markoii123
14:45 30.08.2024.

Ispatile su se sve ove godine krvave borbe koje su BBB vodili za Dinamo,danas imamo nikad jači klub,vojsku vjernih navijača,po članstvu još malo pa stižemo 1982.,futsal Dinamo atmosfera kakve nema nigdje u Europi...... Vrijedilo se krvavo boriti protiv krimosa za naš klub.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije