U LIGE PETICE

Kaznio ga Bjelica, a sad bježi iz Osijeka glavom bez obzira, i to za višemilijunski iznos

Osijek: Nogometaši NK Osijeka tjedan prije početka prvenstva završavaju pripreme na stadionu Gradski vrt
Davor Javorovic/PIXSELL
09.08.2022.
u 10:13

Naime, kako doznajemo od izvora iz Grada na Dravi, ali i iz nekolicine njemačkih medija, Žaper će već ovaj tjedan postati novi igrač njemačkog velikana Schalkea, koji se ove sezone vratio u Bundesligu

Situacija jednog od najtalentiranijih zadnjih veznih igrača u HNL-u u proteklih nekoliko godina Mihaela Žapera (23) posljednjih je tjedana i mjeseci bila poprilično turbulentna, a sada će konačno dobiti i svoj epilog. 

Naime, kako doznajemo od izvora iz Grada na Dravi, ali i iz nekolicine njemačkih medija, Žaper bi već ovaj tjedan trebao postati novi igrač njemačkog velikana Schalkea koji se ove sezone vratio u Bundesligu. 

Ponuda Schalkea je vrijedna 3.5 milijuna eura, a takva svota za igrača koji nije bio zadovoljan svojim statusom u klubu velika je financijska injekcija za klub koji od siječnja 2023. godine prelazi na novi stadion u kompleksu Pampas.

Žaperov menadžer Andy Bara je istaknuo kako su još uvijek u igri i neki talijanski i španjolski klubovi, ali u Osijeku tvrde da Schalke vodi u toj utrci.

Prije mjesec dana naveliko se govorilo o njegovu odlasku u Dinamo, a i sam Žaper priznao je da se za njega zanimao hrvatski prvak.

– Pa nema laganja, bilo je kontakta s Dinamom, zovu me. Iz poštovanja prema Osijeku i navijačima nisam o tome želio govoriti, no procurilo je u javnost – rekao je u srpnju hrvatski veznjak. 

Ta se situacija s vremenom ohladila i činilo se da će Žaper ostati član bijelo-plavih, no dogodila se nova situacija koja je uzburkala odnose na relaciji njega i trenera Osijeka Nenada Bjelice.

Naime, Bjelica je organizirao sastanak s nekoliko osječkih igrača koji su ondje već dugo, a među kojima je bio i Žaper koji je na tom sastanku otvoreno kritizirao kvalitetu i pristup u Osijekovoj igri. Zbog toga ga je Bjelica stavio ''na hlađenje'' i uskratio mu minutažu, a to se prikrivalo informacijom da je u riječ o saniranju ozljede.

Komentara 5

RE
RedTree
13:52 09.08.2022.

Sretno momku, pristojna odšteta, a netko top talente izgubi možda za samo malo preko dva milijuna.

SS
sokac sa drave
22:35 09.08.2022.

Zaper je u pravu,trener je dovukao puno igraca slicne kvalitete i svaki onaj sto je rezerva rovari i kada udje u igru ne daje sve od sebe.Da zrtvovao je i Pilja jednog od najboljih igraca osijeka.

PL
plajo
14:04 09.08.2022.

Imaju sastanak ,kažeš šta misliš i onda budeš kažnjen , ma bravo Bjelko, zato ti zadnjeg veznog sad igraju Jugović i Bralić, a Fućak krilo umjesto Lovrića, i Topčagić umjesto Caktaša , zato i jesi tu di jesi , lošee je jedino što se to sve lomi preko leđa kluba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije