POJAČANJE IZ PAO-A

Kitchen u Cedeviti: Ukić mi je rekao da je ovo ambiciozan klub

'Panathinaikos\'s Derwin Kitchen (R) runs with the ball past BC Khimki\'s Zoran Planinic during their Euroleague basketball match Panathiniakos vs BC Khimki at the Olympic Indoor hall  in Athens on No
'STR'
24.12.2012.
u 17:46

- Znam da da stižem u ruke sjajnom treneru kod kojeg ću napredovati i koji će mi sigurno dati igrati, taktički mi dati loptu u ruke - rekao je Kitchen

Novo ime u rosteru Cedevite od danas je američki playmaker Derwin Kitchen. 26-godišnji, 193 cm visoki razigravač posuđen je do ljeta iz grčkog Panathinaikosa za koji je u ovogodišnjoj Euroligi u 9 nastupa igrao prosječnih 11 minuta, uz 3.7 koševa, 2.8 skokova i 0.6 asistencija po utakmici. U grčkom prvenstvu je za prosječnih 15 minuta na parketu u 9 utakmica upisivao po 5.2 koševa, 2.2 skokova i 2.1 asistenciju. Kitchen je u Zagrebu od petka navečer, prošao je sve liječničke preglede i potpisao ugovor do ljeta.

- Zasad tek učim o Zagrebu i Hrvatskoj, ali sretan sam što smo ovaj transfer uspješno realizirali. Puno mi je o Cedeviti ispričao donedavni suigrač u Panathinaikosu Roko Leni Ukić rekavši da stižem u klub koji je iznimno ambiciozan, uostalom igrao je i Euroligu ove sezone, i da stižem u ruke sjajnom treneru kod kojeg ću napredovati i koji će mi sigurno dati igrati, taktički mi dati loptu u ruke, iskoristiti i poboljšati moju kreativnost. Vjerujem da mi je najveća kvaliteta upravo ta tranzicija, ubrzanje igre u napadu. Mislim da mi je napadački jača strana prodor pod koš nego šut ali vjerujem da tu imam mjesta za napredak.

Kitchen zna da u rosteru Cedevite stanuje nekoliko sjajnih šutera, što mu je bio dodatni motiv za dolazak.

- Imamo sjajnu momčad a ja ću je napraviti još boljom. Posao mi je da razigram suigrače i omogućim im dobre pozicije za koš. Jedva čekam početak treninga i prve utakmice. Ja sam mlad i relativno neiskusan igrač, ali siguran sam da ću ove sezone unaprijediti svoju igru, uz osvajanje trofeja koji se od Cedevite očekuju.

Derwin Kitchen je rođen 14.03.1986. Jacksonvilleu, Florida, SAD. Nakon sezone u sveučilištu Iowa Western 3 godine provodi na uglednom Florida State gdje igra u prvoj petorci i na završnoj godini 10/11 ubacuje po 10.4 koševa uz 5.8 skokova, 3.6 asistencija - 6. u konferenciji ACC i 1.6 ukradenih lopti - 4. u konferenciji ACC. U NCAA nastupa u Sweet 16. Sezonu 11/12 provodi u Izraelu, u Maccabi Rishonu s kojim igra prvenstveno polufinale doigravanja uz finale Kupa. U 32 utakmice upisuje po 14.9 koševa, 7 skokova, 3.3 asistencije i 1.8 ukradene lopte - 2. u prvenstvu. Ljeto 2012. igra u NBA ljetnoj ligi u Las Vegasu za Denver gdje ga primjećuju i potpisuju čelni ljudi Panathinaikosa. Kod šesterostrukih europskih prvaka nije imao veću minutažu, uz Diamantidisa, Ukića i Xanthopoulosa a dolaskom iskusnog playa Marcusa Banksa u studenom trener Pedoulakis ga je odlučio poslati na posudbu u Cedevitu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije