Maksimirski izlog

Koga će Mamić prvoga prodati?

\'19.02.2011., stadion Aldo Drozina, Pula - Prijateljska utakmica, NK Istra 1916 - NK Dinamo. Milan Badelj.  Photo: Dusko Marusic/PIXSELL\'
Dusko Marusic/PIXSELL
12.07.2011.
u 19:42

Čeka se tko će prvi ponuditi 10 milijuna eura za "fantazista" plavih. Predstavnik Valencije dolazi danas u Zagreb gledati Sammira

U srijedu u susretu s Neftčijem počinje utrka dvojice Dinamovih genijalaca i prijatelja, Sammira (24) i Milana Badelja (22), utrka za - transferom. Čeka se, naime, klub koji će prvi ponuditi deset milijuna eura i "skratiti muke" jednom od dvojice "fantazista", jer obojica, više od Lige prvaka, žele što prije dignuti sidro iz Maksimira.

Dolaze Sporting i Porto

Sumnjamo da bi ih u slučaju transfera jako ražalostila činjenica da, nakon nastupa protiv Neftčija, prema Uefinim pravilima, ne bi imali pravo nastupa u Europi za neki drugi klub. Primjerice, Sammir za Valenciju, koja danas šalje svoga čovjeka u Maksimir, a izravno je ušla u Ligu prvaka.

Prema nekim informacijama, u Zagrebu će zbog Brazilca biti i predstavnici dva portugalska kluba, lisabonskog Sportinga i Porta, također stalni sudionici europskih kupova. I njima, kao i Valenciji, zbog brojnih utakmica, treba što veći izbor igrača.

Naravno, Mamić neće prodati obojicu igrača bez kojih je Dinamova momčad nezamisliva, bila bi to strašna sabotaža Jurčićeva projekta. Naravno, ne bi prodao niti jednoga od njih kada bi se Dinamo, nekim čudom, plasirao u Ligu prvaka, jer kakvoga bi smisla imao nastup u toj ligi bogataša ako bi plavi u njoj bili kanta za napucavanje, poput Partizana prošle sezone.

Međutim, postavimo li stvari u realne gabarite i priznamo da je Dinamova realnost ipak Europska liga, onda je realnost i barem jedan veliki transfer. To nalaže i poslovna logika: za Europsku ligu obojica, Sammir i Badelj, nisu potrebna, a i bolje je imati jednoga nezadovoljnoga igrača u svlačionici nego dvojicu.

Pita li se Mamića, a pita se, "tata" bi u svojoj ljetnoj misiji usrećivanja svih oko sebe najradije usrećio svoga "filha", Sammira. Naravno, sve je u Brazilčevim rukama: prekinuti s ludim provodima po Zagrebu i ponovo početi igrati, po mogućnosti kao protiv Villarreala. To će odmah vezati i Bilićev poziv za Irsku, jedino što mu u karijeri još nedostaje, i tada će sve biti spremno za transfer.

Besprijekoran životopis

Uostalom, Sammir je u Zagrebu već četiri godine, osvojio je toliko trofeja da mu već padaju s polica i traži novi izazov, korak više u karijeri. Nešto slično poput Luke u Tottenhamu.

Milan Badelj također se nada Mamićevoj milosti, jer i on smatra kako je već mnogo dao Dinamu, već je zasićen, a traži ga pola Europe. Badelj je kapetan plavih, životopis mu je besprijekoran, bez ijednoga skandala, živi monotonim životom poput seoskog župnika, a ima i nastup za reprezentaciju: to je već 1:0 protiv Sammira. Ali, Sammir je ipak "filho", tati uvijek na prvome mjestu.

Komentara 34

OB
-obrisani-
20:05 12.07.2011.

za Europsku ligu obojica, Sammir i Badelj, nisu potrebna, a i bolje je imati jednoga nezadovoljnoga igrača u svlačionici nego dvojicu. >>>>>>> Ovo piskaralo Dasovic zna bolje kako se igraci osjecaju nego oni sami........Pljuc

DO
donyvegy
20:33 12.07.2011.

Tko o čemu, a VL o važnim informacijama sa tržnice, ponešto sa Dolca, ponešto sa nogometne... Baš pravovemen uradak - dan uoči važne tekme (državnog) prvaka. I naravno autorov mudar zaključak: realnost Dinama je igrati europsku ligu. A ako see slučajno plasira u ligu bogataša, autor će pravovremeno podviti rep ... Bljak

KR
kridan
12:07 13.07.2011.

Zivi monotonim zivotom poput seoskog zupnika! Bravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije