ORŠIĆ KOMENTIRAO BURNLEY

Kopić: Nećemo trčati po cijelom terenu za Rakitićem, a računam na Petkovića

Foto: pixsell/KOLAŽ
1/4
15.02.2022.
u 14:07

- Dinamo će igrati svoju igru, ali pita se protivnika. Mi ćemo se pokušati nametnuti, okrenuti smo sebi, ali kada igraš protiv takve ekipe, moraš se adaptirati prema protivniku - naglasio je

Dinamo u srijedu putuje u Španjolsku gdje ga čeka novi euroispit. Na redu je Ivan Rakitić sa svojom Sevillom, a susret je na rasporedu u 21 sat (Arena sport 3).  Trener Željko Kopić komentirao je koga trenutno ima u vidu za početnih 11, ali dodao i da stvari mogu promijeniti do utakmice.

- Prvih 11? E to ćemo vidjeti kad utakmica krene (haha). Računam na Petkovića, izrazio sam zadovoljstvo načinom na koji trenira. Imao je dosta peha, ali i bez njegovog učinka, koji nam je  bitan, pokazali da možemo igrati kvalitetno. Svi koji su iznijeli do sada utakmice su pokazali kvalitetu. Ademi će zauzeti poziciju središnjeg veznog. Emreli konkurira, trenira i u sve je boljem stanju. Osim Perića, koji je ozlijeđen, Mišić ima tri žuta kartona, svi ostali su spremni za utakmicu i u jako kvalitetnom momentu dočekujemo utakmicu.

30.01.2022., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 21. kolo, GNK Dinamo - HNK Rijeka. Trener GNK Dinama Zeljko Kopic na konferenciji za medije nakon utakmice. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

-  Poučeni dosadašnjim iskustvima i rezultatima Dinama, klub je pokazao da je ozbiljan faktor u europskom nogometu. Igramo protiv kvalitetnog protivnika. Sevilla je favorit, ali ne idemo na izlet. Imamo svoje ambicije, što se tiče načina igre, kvalitete i u konačnici rezultata. Imaju individualnu kvalitetu, jasne mehanizme u igri, povezani su među linija. Imaju defenzivnu nestabilnost, ali imaju i oni segmente u igri koji nisu na najvišoj razini. Dinamo će igrati svoju igru, ali pita se protivnika. Mi ćemo se pokušati nametnuti, okrenuti smo sebi, ali kada igraš protiv takve ekipe, moraš se adaptirati prema protivniku - naglasio je i dodao:

- U ovoj fazi moje karijere ovo mi je najveća utakmica. Trener sam Dinama, igram europsku utakmicu protiv Seville i zajedno sa svojim  igračima želim da se prezentiramo na najbolji mogući način. Nećemo trčati po cijelom terenu za Rakitićem. On ima ozbiljnu kvalitetu, znamo kako igra, što je donio Hrvatskoj i Sevilli, ali nema smisla pripremati utakmicu da se posvetiš samo jednom igraču. Moramo funkcionirati unutar momčadi i pokriti sve njihove jake strane. Andrić ide na put, nije ništa ozbiljnije, vidjet ćemo koliko će biti spreman za igru. 

- Sevilla momčad koja ima kvalitetu, igra jako kvalitetan nogomet. Ali kao i u svim utakmicama, naglašavam zadovoljstvo radom svoje momčadi, energijom, zajedništvom. - rekao je trener Dinama i dodao:

- Želim se zahvaliti navijačima na podršci koju smo do sada imali. Uvjeren sam da će podrška biti velika i u Sevilli, to nam je dodatan motiv.

Sjajno su raspoloženi bili i Dinamovi dragulji, Arijan Ademi i Mislav Oršić. Prije šest godina u Andaluziji nije bilo lijepo za dinamovce. Vratili su se kući s četiri komada u mreži. Ipak, kapetan tvrdi da nema razloga za paniku prije reda.

- Dinamo se od tada dosta promijenio, naučio igrati takve utakmice. Siguran sam da možemo napraviti velike stvari i da se sa što boljim rezultatom vratimo kući. Ozljeda? Najgore je kad gledaš utakmicu i ne možeš ništa. Sevilla? Jako čvrsti i tvrdi, imaju dobre individualce. Ogranizirani su, ali mi smo spremni i očekujemo utakmicu. Trener će nam pokazati njihove slabosti, siguran sam da ih ima i da ćemo ih iskoristiti. Slično je, kao prije svake utakmice, Genka, West Hama, Tottenhama,. Sve su te utakmice u Europi nama bitne i važne. Želimo se pokazati u što boljem svjetlu.  Prošle sezone smo igrali protiv Tottenhama, bio je isti broj bodova s Osijekom. Fokusirani smo na oba natjecanja, moramo razmišljati samo o nama. Na nama je da idemo do kraja i odrađujemo zahtjeve koje su pred nama. Nadam se da ćemo tako i ubuduće. 

O svojim suigračima kaže:

- Orša je top igrač, Petković je možda najbolji igrač s kojim sam igrao u Dinamo. Dinamo je ekipa, momčad od 25 igrača, iskoči Oršić, pa Petko, netko treći, četvrti. Ne bih se složio s tim. Dinamo je prava momčad. Koliko nam fali Petko? Petković je fantastičan igrač koji potezom može riješiti utakmicu. Nedostaje nam, svakome bi nedostajao, ali drugi su ga nadomjestili i pokazali da su ozbiljni igrači. Sad sam počeo pričati kao direktor (ha-ha) - nasmijao je sve Ademi, a Oršić mu uzvratio: - Ne mora ti više nitko ni postavljati pitanja - pa je Oršić uzeo mikrofon:

Mislav Oršić je smireno poručio kako se dinamovci moraju koncentrirati na svoju igru, a otkrio je i kako sada gleda na ponudu Burnleya koju je odbio da bi ostao u zagrebačkom klubu i tako se upisao u jednu od najvećih legendi koja je nosila dres hrvatskog prvaka:

 

Burnley ga je htio dovesti u zimskom prijelaznom roku, nudio je osam milijuna eura, on je htio, Dinamo se nećkao, ali na kraju je Mislav ostao. 

- Brzo sam se oporavio, što ću.  To je tako u nogometu. Događaju se takve stvari, transferi i nedolasci. Profesionalac sam, prihvatio sam to i dalje radim. Jesam li potonuo? Nisam ovdje u zatvoru da bih potonuo. Tu mi je lijepo, tu sam doma. 

- Svi smo jako dobro krenuli u ovu sezonu. Tri pobjede na početku, lakše nam je sada uoči Seville, imamo jako puno samopouzdanja - rekao je Oršić.

Zabio si Tottenhamu, West Hamu, hoćeš li nastaviti niz?

- Znao sam da će me dočekati to pitanje. Bitno je da budemo rastrčani i razigrani.Nekada nismo dovoljno mirni na europskim gostovanjima s loptom, ali ako ćemo sada biti dobri, rastrčani, pravi, nadam se da neće biti problema. Iskreno, nisam ništa gledao sada, ne znam puno o njima, čekam sastanak sa stožerom, pa ćemo vidjeti kako dalje. Ako ćemo nastaviti raditi i igrati kao do sada, mislim da pozitivan rezultat neće biti upitan. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije