Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZBILI DONČIĆA & CO.

Košarkaši su opet hit: Evo što ih čeka nakon velike pobjede protiv Slovenije, cilj je samo jedan

Pirej: Kvalifikacijski košarkaški turnir za Olimpijske igre u Parizu, Slovenija - Hrvatska
Foto: Klodian Lato/EUROKINISSI/PIXSELL
1/3
02.07.2024.
u 22:43

Ovo je bila samo prva pobjeda na turniru na kojem tek predstoji ono najvažnije

U prvom nastupu na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Pireju Hrvatska je sa 108:92 pobijedila Sloveniju. Senzacionalna je to bila partija Darija Šarića, Marija Hezonje i društva protiv Luke Dončića i Slovenaca, jednih od glavnih favorita u ovim kvalifikacijama.

Hrvatska sudjeluje na jednom od četiri kvalifikacijska turnira. Ovaj naš u Pireju igra se u dvije skupine s po tri reprezentacije. Uz nas i Slovence, tu je još i Novi Zeland protiv kojega Hrvatska igra već u srijedu od 16.30 sati. Pobjedom protiv Novog Zelanda Hrvatska je sigurno prva u skupini i čeka drugoplasiranu momčad iz one druge skupine u kojoj je domaćin Grčka, Dominikanska Republika i Egipat. Porazom protiv Novog Zelanda imat ćemo omjer 1-1 i onda ćemo čekati susret Slovenije i Novog Zelanda u četvrtak da vidimo kako ćemo stajati...

Pirej: Kvalifikacijski košarkaški turnir za Olimpijske igre u Parizu, Slovenija - Hrvatska
1/6

Novozelanđani su, barem na papiru puno lakši protivnik ali nema mjesta podcjenjivanju. Pobjedom protiv NZ-a i prvim mjestom u skupini vjerojatno bismo izbjegli Grčku u polufinalu, ali jasno je da samo pobjednik kvaliifikacijskog turnira u Pireju ide na Olimpijske igre u Pariz.

Hrvatska bi pobjedom nad Novim Zelandom vjerojatno išla na Dominikansku Republiku u polufinalu u subotu. Dominikanska Republika ranije je dobila Egipat i tako ga već praktički izbacila, iako je teoretski moguće da Egipćani iznenade Grke, ali teško je u to vjerovati. Polufinala se igraju u subotu, a finale je na rasporedu u nedjelju. Cilj je - dobiti to finale i otići na OI.

Standings provided by Sofascore
 
Standings provided by Sofascore

Komentara 4

Avatar MK3
MK3
23:31 02.07.2024.

Ovo je bilo divota gledati - neznam kada je i ali je Hrvatska ikad ovako odigrala... Hvala i čestitke cijeloj momčadi!

Avatar ToBi
ToBi
23:13 02.07.2024.

Bravo naši. Idemo tekmu po tekmu, hrabro, borbeno pa što bude.

Avatar xilandar
xilandar
03:35 03.07.2024.

Pustili braca Slovenci da se i Balkanci malo obraduju nakon blamaze na euru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije