BUKUREŠT

Košarkaške juniorke izgubile u polufinalu od Francuskinja

Ana-Marija Begić
FIBA
04.08.2012.
u 16:53

Hrvatska će se boriti u skupini od 5. do 9. mjesta, zapravo za peto mjesto koje dogodine vodi na svjetsko U-19 prvenstvo košarkašica u Litvi

Francuska je danas u Bukureštu rezultatom 51:43 pobijedila Hrvatsku i eliminirala je iz polufinala.

Bila je to vrlo teška utakmica čije su prvo poluvrijeme Hrvatice riješile u svoju korist rezultatom 21:19 zahvaljujući prije svega odličnoj igri efikasne Ana-Marije Begić.
Drugo poluvreme mnogo ambicioznije su krenule Francuskinje, u čemu su posebno prednjačile Olivia Epoupa i Lidija Turčinović. Zanimljivo je da je  izvrsni play Francuske Olivija Epoupa, sa svojih 168 cm visine, imala je najviše skokova na utakmici (13).

Na hrvatskoj strani briljirala je Ana-Marija Begić, koja je postigla double-double (20 koševa i 10 skokova), ali samo njezina odlična i efikasna igra nije bila dovoljna da se, uz dobru Ivanu Tikvić tek u drugom poluvremenu, dobije odlična ekipa Francuske u kojoj je spomenuta Epoupa također napravila double-double (10 koševa i 13 skokova). Jedan od uzroka poraza jest i činjenica da je potpuno je zakazala hrvatska vanjska linija Pačkovski, Dujić i Džankić koje su ukupno dale 8 koševa.

Tako će se Hrvatska boriti u skupini od 5. do 9. mjesta, zapravo za peto mjesto koje dogodine vodi na svjetsko U-19 prvenstvo košarkašica u Litvi.

Francuska – Hrvatska  51:43 (11:14, 8:7, 17:14, 15:8)

Francuska:Turčinović 13, Epoupa 10, Badiane 9, Toure 8, Ayayi 6, Gaye 3, Sissoko 2

Hrvatska: Begić 20, Tikvić 10, Majstorović 5, Pačkovski 3, Dujič 3, Džankić 2

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
17:15 04.08.2012.

Pjesnik toliko slavi Begic kao da joj je otac???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije