Slavni skijaš stalno je u Ledenoj, jer je menadžer Banhama i Kristana

Košir: Usred Jesenica nosim dres Medveščaka, nije me strah jer i Slovenci vole vaš klub

'04.01.2009., Sljeme, Zagreb, Hrvatska - FIS Svjetski kup za skijasice, Snow Queen Trophy odrzava se na Sljemenu. Skijaske legende Jure Kosir i Alberto Tomba nastupili u utrci legendi.  Photo: Sinisa
'Sinisa Hancic/Pixsell'
08.01.2011.
u 09:57

Ivica je sjajan dečko, zaslužuje trofej Svjetskoga kupa, no pogriješio je što je to najavio već na početku sezone

Uvijek na istom sjedalu, u gornjim redovima VIP tribine u Ledenoj, gotovo svaku utakmicu Medveščaka gleda Jure Košir. Proslavljeni slovenski skijaš veliki je ljubitelj hokeja, ali i menadžer dvojice najboljih igrača Medveščaka, Roberta Kristana i Franka Banhama.

– S Danielom Zimmermanom, koji je bio 20 godina moj agent, imam agenciju CM Sports. Menadžeri smo brojnim skijašima, hokejašima, organiziramo sportska događanja – kaže Košir.

Uz medvjede od početka

Jure u projektu Medveščaka sudjeluje od početka.

– Kada smo se prvi put sreli i počeli razgovarati o projektu Medveščaka u EBEL-u, neki su se čak i smijali na tu ideju. No, danas je sve drugačije – prisjetio se Slovenac.

Poslije skijanja, hokej je Koširu najveća strast.

– Igram u rekreacijskoj ligi, usred Jesenica ili Bleda nosim dres Medveščaka. Bez brige, nemam problema zbog toga, ne biste vjerovali koliko puno navijača ima Medveščak u Sloveniji. Mnogi me mole da im nabavim ulaznice.

Najvredniji igrač u Koširovoj agenciji je Robert Kristan.

– Robi ove sezone igra najbolje u karijeri, puno je trenirao na proljeće i ljeto, uozbiljio se. Vjerojatno i zato jer se oženio – nasmijao se Košir te dodao:

– Kristan ima nevjerojatno srce i želju za pobjedom, spreman je puno napraviti za Medveščak.

Navijao na Sljemenu

Ostaje li Kristan u Zagrebu i sljedeće sezone, Jure još ne zna.

– U Zagrebu mu je odlično, publika ga obožava. No, sigurno je i kapacitet za rusku ili švedsku ligu. Čak i za NHL.

Gotovo cijeli protekli tjedan Košir je proveo u Zagrebu.

– Gledao sam slalomske utrke i navijao za Slovence i Kostelića.

– Ivica je malo pogriješio na početku sezone najavivši borbu za veliki Kristalni globus. Time si je natovario na leđa veliki teret. Slično je napravila Tina Maze kod nas, no počela je lošije i popustila – rekao je Jure te zaključio:

– Ivica je bio odličan u prvom dijelu sezone i mislim da uza svoju skijašku zrelost može do ukupne pobjede. Toliko je pošten i drag dečko da to zaista i zaslužuje.

Ključne riječi

Komentara 2

VE
velikiblekstjena
16:56 09.01.2011.

Lažov!!!!!! Glupi Jurek burek!!!

FE
febo
12:16 12.01.2011.

Otprilike se sjećam toga članka u novinama. Ivek je rekao , da je iskusan , zreo i ako ga posluži zdravlje , malo sreće da juriša na dva kristala , velikog i malog za slalom. Uopće ne vidim kaj je tu sporno , zakaj on to nebi smio reći i najaviti kad je sve istina !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije