PRVO MJESTO I 40 000 EURA

Kostelić: Pobjedom u Kitzbühelu ostvario sam dječački san

Ivica Kostelić
Reuters
24.01.2010.
u 19:09

Ivica se s novih 136 bodova probio na peto mjesto ukupnog poretka, a sa 100 bodova za pobjedu završio je kao treći u konačnom poretku kombinacije.

Ivica Kostelić je u Kitzbühelu izborio 11. pobjedu u Svjetskom kupu i to u, vjerojatno, posljednjoj klasičnoj kombinaciji ikad održanoj. Zbroj je to sedmog mjesta u subotnjem spustu i sedmog mjesta u nedjeljnom slalomu u kojem je prvi put u karijeri pobijedio Nijemac Neureuther.

- Pobijediti u Kitzbühelu, to je posebna kategorija. Ta je utrka vrh vrhova, to je ostvarenje mojeg dječačkog sna - bila je prva reakcija Kostelića po kojem će se ubuduće zvati i jedna gondola na tamošnjoj žičari.

40.000 eura za pobjedu

Nakon najboljeg spustaškog dometa u karijeri Ivica je sutradan vozio poprilično ziheraški. Držao se one "bolje vrabac u ruci nego golub na grani". S obzirom na razvoj događaja (ispadanje Herbsta, pogrešku Moelgga...) mogao je Kostelić riskirati u slalomu i jurišati na dvije pobjede u jednom danu. No, u takvim prilikama, kaže on, proradi unutarnji kočničar.

- Čim ti spust odvezeš tako dobro, a slalom ti je jača disciplina, zadano ti je da ne riskiraš jer pobjeda ti je u ruci. Te ti misle stalno nalaze, ne možeš ih odagnati.

Ivica nije hazarder poput Bodea Millera koji se nije niti pojavio na slalomskoj utrci. Uostalom, svi bi ga kudili da se sjurio i pogriješio kao lani Raich u istoj situaciji. Ovako je ipak u džep spremio 40.000 eura i novih 136 bodova koji su ga doveli na peto mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Poznavajući ga, njemu je novac bio najmanji razlog za oprez. On je htio zadržati taj dobar osjećaj i ne prekinuti niz uspinjanja na pobjedničko postolje (ovo mu je 32. u karijeri).

- Ovo je bila brutalno teška utrka psihološki. Stalno si govoriš: 'Nemoj zeznuti ovdje', 'Pazi sad, ovdje je onaj izletio' i slično. Na svakim drugim vratima sam si govorio da moram doći u cilj. Uostalom, jednom sam u Beaver Creeku imao istu sitauciju pa sam u slalomu pogriješio - kazao je Ivica.

Iznenadio se kad smo mu rekli da je završio na postolju u ukupnom poretku kombinacije u kojoj je mali globus osvojio Raich.

- Pa to je, nakon operacije koljena, doista sjajno.

Natko: Kočio sam

Premda je loše vozio slalom, jučer je profitirao i Natko Zrnčić-Dim, peti u kombinaciji. I njega je odličan spust (10. mjesto) vinuo visoko.

- Sretan sam što će Ivičino ime biti ispisano na ovdašnjoj gondoli. Jako sam se štedio u slalomu. Nitko se od kombinatoraca nije usudio ići punom snagom pa ni ja. Stalno kočiš jer moraš završiti, ne želiš ispustiti kapital iz spusta - opisivao je svoje stanja Natko.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije