Ebel liga

Kostović: Pobijedili smo već u 40. sekundi, poslije smo hladili noge

Medveščak vs Villach (1)
Igor Kralj/Pixsell
18.01.2013.
u 22:02

Momčadi Martya Raymonda u posljednjem kolu osnovnog dijela sezone u nedjelju dočekuju Dornbirn.

Hokejaši Medveščaka u 43. kolu EBEL-a pred 12.000 navijača u Areni pobijedili su Villach s 5:2 (1:1, 1:0, 3:1). Time su medvjedi osigurali drugo mjesto uoči međurunde, u koju će tako startati s tri boda. Strijelci za Medveščak bili su Miller (2), Kostović, Greentree i Buck. Možda su sreću Medveščaku donijeli i dimnjačari, koji su podbacili pak na početku utakmice.

Dario Kostović nastavio je tradiciju, kad god zabije gol, Medveščak pobijedi. Bio mu je to 10. gol za medvjede u dvije sezone koliko je u Zagrebu.

Kapetan dignuo moral

– Prošlo mi je to kroz glavu čim sam zabio, a u pauzi nakon prve trećine dečki u svlačionici su mi rekli da smo pobijedili već u 40. sekundi, kada sam zabio taj gol, te da sada možemo hladiti noge – rekao je Kostović i dodao:

– Nije mi jasno zbog čega smo igrali toliko bolje nego protiv Innsbrucka. Možda nam je moral dignuo Letang, on je pravi lider, kapetan, točno zna kako nas motivirati.

Medveščakovci već razmišljaju o doigravanju i mogućim protivnicima.

Iskreno, najradije bih u četvrtfinalu igrao protiv Olimpije, da im uzvratimo za ona četiri poraza ove sezone – dodao je Kostović.

Nakon šest utakmica pauze, zbog ozljede glave, na led se vratio kapetan Alan Letang, a to mu je bila jubilarna 200. utakmica u dresu Medveščaka.

– Tko bi to pomislio prije četiri godine. Uh, koliko smo dobrih stvari napravili u to vrijeme, koliko smo puno napredovali... Šalata, Pula, Arena, sve su mi to uspomene koje ću pamtiti cijeli život – rekao je Letang i dodao:

– Nedostaje mi utakmica, ali do play-offa ću biti spreman.

Na vratima Medveščaka i treću utakmicu zaredom bio je Ouzas, Kristan je prosjedio na klupi.

– Stavljam na gol onoga koji je u boljoj formi. Kristan će dobiti priliku u nedjelju, a onda ću se odlučiti za jednoga koji će braniti cijeli play-off.

U nedjelju s Dornbirnom

Iduću utakmicu medvjedi igraju u nedjelju u Areni protiv Dornbirna (17.45 sati).

Rezultati 43. kola: Medveščak – Graz 5:2, Olimpija – Linz 1:6, Vienna Capitals – KAC 5:1, Red Bull Salzburg – Orli Znojmo 3:4, Alba Volan – Dornbirn 4:3, Innsbruck – Graz 2:5.

Poredak: Vienna Capitals 61, Medveščak 58, Villach 54, Graz 54, KAC 53, Linz 53 boda...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije