Splićanin u brlogu

Kostović: Rođenje sina proslavio sam s Mladenom Petrićem

'dario kostovic i mladen petric'
''
14.07.2013.
u 11:15

Dario Kostović rođen je u ne baš hokejskom gradu – Splitu. No, s dvije godine iz Vinišća, nedaleko od Trogira, preselio se u hokejsku Švicarsku.

Ovo će Kostoviću biti treća sezona u Medveščaku, a u Zagreb će stići s prinovom. Supruga Jasna prije 20-ak dana rodila im je sina Marka (imaju i dvogodišnjeg Darjana). Na slavlju zbog prinove bio je i poznati hrvatski nogometaš Mladen Petrić.

– Zajedno smo odrasli u Neuenhofu, išli u školu, kumovi smo i jako dobri prijatelji. Pa smo se proveselili zbog rođenja sina, prisjetili nekih zajedničkih dogodovština iz prošlosti – opisao je Kostović.

Uskoro među trenere

U svlačionici Medveščaka Kostović će zateći svega nekoliko igrača s kojima je igrao prošle sezone.

– Bit će čudno otpočetka, ali brzo ćemo se priviknuti jedni na druge. Pregovarao sam s Medveščakom posljednjih mjesec dana, imao sam ponude i iz švicarske lige, no drago mi je da sam se odlučio za Medveščak. KHL će biti vrhunac moje karijere – kaže Dario.

S nekim prinovama u momčadi za KHL Kostović je već igrao.

– S hrvatskim Kanađaninom Markom Popovicem dijelio sam svlačionicu u Luganu. Već tada, a to je bilo prije dvije godine, rekao mi je da će doći u Medveščak čim klub uđe u KHL. Odličan je bek, bit će i te kakvo pojačanje. Podrijetlom je Hrvat, ali ne zna naš jezik, no potrudit ću se naučiti ga. Ako ništa drugo, barem da si zna naručiti kavu i piće – smije se Dario.

Posebno ga je oduševila vijest da je Medveščak potpisao ugovor s Kanađaninom Jonathanom Cheechoom, najboljim strijelcem NHL-a u sezoni 2005./2006.

– Moj jako dobar prijatelj Martin Hohner bio je cimer Cheechou nakon NHL drafta i često mi je govorio o njegovoj fascinantnoj, nadljudskoj snazi. Rekao je da nikad u životu nije vidio toliko jakog i izdržljivog čovjeka – prepričao je Kostović.

Zanimljivo, Kostović je u ljeto zamalo prešao u trenerske vode.

– Polagao sam ispite, uskoro ću imati najvišu trenersku licenciju. Imao sam ponudu švicarskog prvoligaša Klotena da budem trener kadetima, ali odbio sam zbog želje da nastavim u Medveščaku.

Strah od letenja

Pričekat će i posao koji je mislio raditi sa supruginim bratom, koji se bavi organizacijom koncerata u Švicarskoj.

A tijekom ljeta Kostović se bacio i u nogometne, menadžerske vode.

– Doveo sam jednog hrvatskog nogometaša u trećeligaš iz Züricha. Nekoliko dobrih savjeta dao mu je i Mladen Petrić – otkrio je Dario.

Uoči početka KHL-a Kostović ima i neke strahove.

– Stvarno nisam ljubimac letova, prije sam se baš jako bojao, ali sada mi je malo lakše. A dok budemo letjeli u Rusiji, sigurno će mi uvijek u glavi biti avionska tragedija u kojoj je poginula cijela momčad Jaroslava – zaključio je Kostović.

>> Medveščak doveo novog braniča, ostaju Macaulay i Koren

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije