DINAMO Stoper plavih i kapetan reprezentacije pecnuo Splićane

Kovač: U Njemačkoj se odmah čestita novome prvaku

22.05.2009.
u 16:00

Robert Kovač i društvo iz obrane plavih nalaze se pred do sada neostvarenim potthvatom u Prvoj HNL. Dinamo, naime, cijeloga proljeća nije primio pogodak u Maksimiru, u sedam utakmica.

Posljednji koji je Dinamu zabio u Maksimiru bio je Davor Vugrinec, u 18. kolu, još u prosincu 2008. godine. Taj Vugrinec bit će prijetnja i ove nedjelje.

Čestitao sam bratu Niki na naslovu


Robert Kovač prvak je s Dinamom, a brat Niko s Red Bull Salzburgom. Braća su si međusobno čestitala jer su prvi put nakon 2003. godine, kada su zajedno igrala u Bayernu, obojica sezonu završila kao prvaci.
Niko Kovač odigrao je samo 12 utakmica za Red Bull, jer je veći dio sezone bio ozlijeđen. Sljedeći tjedan trebao bi odlučiti o nastavku karijere.

Srna još slavi
Zato Robert Kovač najavljuje:

- I tu ćemo utakmicu igrati punim gasom od prve do posljednje sekunde! Želimo tu pobjedu!

Dinamov stoper i kapetan hrvatske reprezentacije najavio je kako će odraditi ugovor do kraja, te u ljeto 2010. godine otići u mirovinu.

- Moj cilj je SP u Južnoj Africi. Nakon toga ću se povući.

Kako komentira otrovne strelice iz Splita na račun Dinamovoga naslova prvaka?

- Taj naslov je čist i zaslužen! S takvim podbadanjima još se nisam susreo. Primjerice, u Njemačkoj je običaj da se prvaku odmah čestita kada osigura naslov.

Prodano već 6000 ulaznica


NK Dinamo prodao je šest tisuća ulaznica za gradski derbi, a novi prvak darovat će navijačima dodatnih 5000 šampionskih majica. Dinamovi nogometaši sutra će se od 12 sati družiti s navijačima u trgovinama Top Sporta u Dubravi, te u Ulici grada Gospića. Na naslovu prvaka čestitali su, među ostalima, predsjednik Fife Sepp Blatter, te Luka Modrić i njegova djevojka Vanja. U zagorskom Maču Dinamo je dobio novih 70 članova.

Čuli ste se sa Srnom nakon osvajanja Kupa Uefe?

- Nisam ga uspio dobiti. Valjda još slavi...

Uspjeh Ukrajinaca je upozorenje uoči utakmice reprezentacija?

- Šahtar je teško usporediti s njihovom reprezentacijom kad su im pola momčadi stranci. A iako je ukrajinska selekcija jaka, i mi smo je dobro upoznali, kod kuće smo mi favoriti. Očekujem pobjedu u toj utakmici.

Wolfsburg će biti prvi
Usporedba klupskog i reprezentativnog trenera?

- Kruno i Slaven su mladi, iznimno motivirani, žive za nogomet, angažirani na svakom treningu, sastanku. Idu dobrim putem.

Novi prvak Njemačke?

- Wolfsburg je cijelu sezonu bio najbolji i osvojit će naslov prvaka - zaključio je Robert Kovač.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije