NIKO ZA KLUPSKI MAGAZIN

Kranjčar: Debi na SP-u bio je poseban trenutak

Niko Kranjčar
Antonio Bronić/VLM
12.03.2010.
u 09:36

Opsežan prostor u Tottenhamovu mjesečniku Hotspur posvećen je hrvatskom nogometnom reprezentativcu Niki Kranjčaru (25).

U razgovoru podijeljenom na tri djela formiranom blic pitanjima Kranjčar je pričao o osobnim stvarima, sportskim uspjesima i svemu što ga veseli izvan travnjaka.

- Kada imam vremena za sebe volim duže spavati nego što to inače radim. Jednako sam zadovoljan i kada izađem van ili ostanem kod kuće gledati televiziju ili čitati knjigu. Sve ovisi o raspoloženju u kojem sam.

Na upit o najljepšem danu Kranjčar je rekao:

- Dan kada sam se oženio za Simonu. S profesionalne strane, dan debija za hrvatsku reprezentaciju protiv Izraela u prijateljskoj utakmici 2004. godine i moja prva utakmica na Svjetskom prvenstvu protiv Brazila u Berlinu 2006.

Nakon informacija da voli igrati tenis, američki nogomet i košarku, da se mnogo smije, da nikad nije razmišljao o drugom zaposlenju, da se u njegovom frižideru uvijek nalazi jedna Coca Cola za suprugu, te da mu je najbolji film Gladijator, Kranjčar se okrenuo nogometu.

Preciznije nogometni terenima, pa je tako odgovarajući na pitanje o najboljem gostujućem stadionu izjavio:

- Old Trafford. Nikada nisam igrao na Santiago Bernabeu, ali sam ondje gledao dvije utakmice i to je nešto posebno.

Omiljeno mjesto Kranjčaru je dom, pa na tu temu kaže:

- Dom je nešto posebno, a meni je to Zagreb. I u Engleskoj se osjećam kao kod kuće, ali volim se vraćati u Hrvatsku, što sa sobom donosi neke svoje emocije. Uživam i u posjetima Rimu.

Hrvatskom nogometnom reprezentativcu najdraži dan u tjednu je subota i to iz profesionalnih, ali i osobnih razloga.

- Volim subotu kada igramo nogomet, ali nije loše niti to što nakon toga slijedi dan odmora.

U najbolje utakmice koje je odigrao u dresu Spursa Kranjčar je ubrojao susret protiv Manchester Cityja (3-0) u kojem je postigao dva pogotka (prvo takvo ostvarenje u Premiershipu), te 9-1 slavlje protiv Wigana (postigao gol), a omiljeni gol karijere mu je onaj u dresu reprezentacije protiv Bugarske (3-1) u Sofiju u sklopu kvalifikacija za SP.

- Bio sam tada pod pritiskom budući da mi je otac bio izbornik, a moj je gol otvorio vrata SP 2006 što je bilo vrlo važno. Drag mi je i gol Engleskoj na Wembleyju u kvalifikacijama za Euro 2008.

Suparnik kojeg najviše poštuje sjajnom hrvatskom veznjaku je Barcelonin argentinski "čarobnjak" Lionel Messi.

- Igrali smo međusobno u prijateljskom ogledu, a njegove su nogometne vještine nevjerojatne. Divim se i Xaviju koji u istom klubu (Barcelona) igra od mladih dana i koji sjajno diktira tempom igre momčadi.

Najviše je, tvrdi Kranjčar, na njegovu karijeru utjecao otac Zlatko, a klub za koji je u mladosti navijao bio je zagrebački Dinamo. Prva, pak, uspomena na nogomet mu je "gledanje oca kako trenira i udaranje loptom u zid svlačionice dok ga je čekao".

Robert Prosinečki i Francesco Totti idoli su iz mladosti Nike Kranjčara koji u nogometu najviše voli "samu igru".

- Oduševim se svaki put kada zaigram. Izazov je pokušati nadmudriti suparnika i čak da nisam profesionalac, igrao bih nogomet svaki dan. Meni je to divna igra - zaključio je hrvatski nogometaš koji je kroz razgovor priznao i da baš i nije volio školu, ali je "imao dobre ocjene budući da ga roditelji nisu puštali na nogometne treninge bez njih".

- Školovao sam se do 18 godine, a na fakultet nisam išao budući da sam već igrao profesionalno za Dinamo.

Komentara 4

JO
Johny1973
11:07 12.03.2010.

Niko majstore , svaka čast. Bio si i ostao gospodin I igračina, a ovi papci kaj te pljuju, ma ko hebe . Ak misle da su pametniji od dirty Harrya , da nekaj vrede danas bi trenirali spurse.cheers

KR
kripton
10:44 12.03.2010.

I ćorava kokoš ponekad nađe zrno,hajde ispričaj ljudima kako si kao junior nastavio trčati za igračem bez lopte kad te izmješao

MI
milton
14:37 12.03.2010.

Kriptone, ti si ljubomoran. Momak je OK, igračina i lijepog ponašanja, a gdje si ti igrao, možda u Ponkovcima, kažeš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije