UBACIO 21 KOŠ

Krenula nova sezona NBA lige: Zubac drugi strijelac u porazu Clippersa, predstavio se i novi Hrvat

NBA: Playoffs-Los Angeles Clippers at Dallas Mavericks
Foto: Kevin Jairaj/REUTERS
1/2
24.10.2024.
u 10:01

Zubac je u porazu svoje momčadi bio drugi strijelac. Na terenu je proveo  33:49 minuta i u tom je vremenu uz šut iz igre 8/13 zabio 21 koš i uhvatio devet skokova te upisao tri asistencije. Najbolji strijelac Clippersa je sa 29 koševa bio James Harden koji je dodao i osam asistencija.

Los Angleles Clippersi Ivice Zubca novu su NBA sezonu otvorili porazom, bolji do njih su nakon produžetka sa 116-113 bili gostujući Phoenix Sunsi.

Zubac je u porazu svoje momčadi bio drugi strijelac. Na terenu je proveo  33:49 minuta i u tom je vremenu uz šut iz igre 8/13 zabio 21 koš i uhvatio devet skokova te upisao tri asistencije. Najbolji strijelac Clippersa je sa 29 koševa bio James Harden koji je dodao i osam asistencija.

Phoenix je predvodio Kevin Durant koji je zabio 25 koševa uključujući i pogodak za izjednačenje 21,2 sekunde do kraja regularnog dijela čime je utakmica otišla u produžetak. Bradley Beal je dodao 24 koša za Phoenix, a Devin Booker 15.

Harden je je promašio pokušaj slobodnog bacanja za izjednačenje na 4,8 sekundi do kraja produžetka. Clippersi su bili bez zvijezde Kawhija Leonarda, koji je izvan terena na neodređeno vrijeme zbog ozljede koljena.

Sinoć je na NBA teren istrčao još jedan Hrvat, Karlo Matković je odigrao jednu minutu za New Orleans Pelicanse koji su kod kuće sa 123-111 nadigrali Chicago Bullse. Matković je utakmicu završio bez pogodaka ali je upisao jedan skok i jednu blokadu.

Brandon Ingram zabio je 33 koša, a CJ McCollum dodao je 23 za New Orleans.

Bullse je predvodio Zach LaVine sa 27 koša, a Nikola Vučević je ubacio 21 poen uz 11 skokova.

Milwaukee Bucks su u gostima sa 124-109 svladali Philadelphia 76erse, a Damian Lillard je za pobjedu svoje momčadi zabio 30 koševa. Giannis Antetokounmpo dodao je 25 koševa uz 14 skokova i sedam asistencija za Milwaukee.

Kod Philadelphije, koja je bila bez Joela Embiida i Paula Georgea, najbolji je bio Tyrese Maxey je ubacio 25 poena, a Kelly Oubre Jr. je dodao 21 poen.

Sixersi su vodili s jednim poenom nakon prve četvrtine, a rezultat je ostao tijesan veći dio druge četvrtine prije nego što su Bucksi počeli stvarati razliku. Milwaukee je vodio 58-47 na poluvremenu prije nego što je u trećoj četvrtini postigao 42 poena, uključujući 15 Lillarda.

Indiana Pacers su sezonu otvorili u gostima i s pobjedom od 115-109 od Detroit Pistonsa. Myles Turner je zabio 20 koševa uz devet skokova, četiri asistencije i četiri blokade.

Pascal Siakam imao je 19 poena, osam skokova i devet asistencija, a Bennedict Mathurin također je ubacio 19 poena za Indianu, koja je nadoknadila zaostatak od 12 poena u drugom poluvremenu. 

Cade Cunningham predvodio je Pistonse s 28 poena i osam asistencija. Jaden Ivey ubacio je 17 poena, a Tim Hardaway Jr. i Malik Beasley po 14 poena svaki. 

Orlando Magic su na otvaranju sezone sa 116-97 pobijedili Miami Heat kojem su tako pokvarili večer u kojoj ta franšiza imenovala svoj domaći teren prema predsjedniku i bivšem treneru Patu Rileyju.

Paolo Banchero zabio je 33 poena i uhvatio 11 skokova za Orlando, a Franz Wagner je dodao 23 poena za Magic, dok je Wendell Carter Jr. ugrabio rekordnih 14 skokova. Terry Rozier predvodio je Miami s 19 koševa, a Nikola Jović upisao je 15 koševa. 

Cleveland Cavaliers su sa 136-106 bili bolji od domaćih Toronto Raptorsa. Evan Mobley postigao je 25 koševa i uhvatio devet skokova, a Donovan Mitchell dodao je 21 poen za Cavalierse, koji su preuzeli vodstvo u drugoj četvrtini i vodili s 26 poena u četvrtoj četvrtini. 

Chris Boucher zabio je 18 koševa za Raptorse koji su porazom započeli svoju 30. sezonu.

Atlanta Hawksi su u gostima pobijedili Brooklyn Netse sa 120-116. Trae Young skupio je 30 poena i 12 asistencija, a pričuva Onyeka Okongwu dodao je rekord karijere od 28 poena za Atlantu.

Najbolji pojedinac Brooklyna bio je Cam Thomas s 36 poena. Ben Simmons, koji se vratio s operacije leđa obavljene u ožujku, postigao je ukupno šest poena i osam asistencija za 24 minute. Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović nije bio u sastavu Netsa.

Charlotte Hornets su sezonu otvorili pobjedom, u gostima su sa 110-95 bili bolji od Houston Rocketsa.  Do slavlja ih je vodio LaMelo Ball s 34 poena, 11 asistencija i osam skokova, dok je u redovima Houstona najbolji bio Jalen Green s 28 koševa.

Memphis Grizzlies su u Salt Lake Cityju sa 126-124 svladali domaći Utah Jazz. Santi Aldama je imao momčadski rekord od 27 poena i pet trica, Desmond Bane je ubacio 24 poena, a Ja Morant 22 poena, 10 asistencija i pet skokova za Grizzliese.

Lauri Markkanen postigao je 35 pogodaka uz dodao devet skokova za Jazz koji nije uspio iskoristiti nalet u zadnjoj četvrtini i preokrenuti rezultat.

I u zadnjoj sinoć odigranoj utakmici Golden State Warriors su sa 139-104 nadigrali Portland Trail Blazerse. Buddy Hield ubacio je pet trica i postigao 22 poena u svom debiju za Golden State. Andrew Wiggins je dodao 20 poena, a Stephen Curry 17 poena te 10 asistencija i devet skokova.

Scoot Henderson predvodio je Trail Blazerse s 22 poena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije