HENRI BELLE

Kriza u momčadi i sve svađe ostale su kod kuće, igrači su odlučni pokazati koliko vrijede

kamerun
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
13.06.2014.
u 14:00

- Samuel Eto'o drži ključ - smatra napadač RNK Splita.

Potresi u reprezentaciji Kameruna, Eto’o i društvo jedva da su i stigli u Brazil, gotovo da su ih natjerali u zrakoplov, sada su iza lavova. Barem tako nam kaže Henri Belle, Splitov napadač, koji se nalazio na širem popisu Volkera Finkea i čekao svoju prigodu za ulazak među 23 putnika za Brazil.

Kriza je ostala u Kamerunu, igrači su odlučni pokazati koliko vrijede – kaže nam Belle.

Jedan tim, jedna ljubav...

Dvoboj s Meksikom spada u red ključnih za prolaz u drugi krug.

– Onaj tko pobijedi jednom je nogom unutra. Vjerujem da ćemo to biti mi. Meksiko igra agresivno, to nam baš i ne odgovara, ali imamo kvalitetu za pobjedu. I imamo Eto’oa, a on uvijek može biti prevaga – kaže Belle.

Oslikao je stanje u reprezentaciji koju razdire svađa oko premija. Slavni kamerunski napadač ključni je čovjek ne samo kad je riječ o igri. Eto’oa se u Kamerunu sve pita.

– Jedna nacija, jedan tim, jedna ljubav, idemo, nesalomljivi lavovi Kameruna – poručio je 33-godišnji Eto’o koji vjerojatno igra svoje posljednje Svjetsko prvenstvo.

Slavni napadač maksimalno je opušten, njega i Songa u hotelu su posjetile supruge. A Kamerunci su zabranili svaki razgovor o tim premijama zbog kojih su se svađali posljednjih dana.

Meksikanci imaju neke svoje brige. Njima je u glavama kako postići gol, izaći iz negativne serije u koju su upali na prijateljskim utakmicama s Bosnom i Hercegovinom te Portugalom. Dva puta po 0:1 zabrinjava izbornika Miguela Herreru.

Pobjednički mentalitet

– Važno je da u glavama pobijedimo Kamerun, to je ključno. Mi imamo pobjednički mentalitet, u momčadi je deset olimpijskih pobjednika, pet igrača iz momčad koja je bila svjetski prvak U-17, tu su i iskusni Marquez, Salcido i Guardado. Bit ćemo pravi, siguran sam u to – kazao je Herrera.

Njegova izbornička pozicija ovisi o dojmu na SP-u, svjestan je i on da je drugi krug minimum. Ali pritajena meksička nada sama je završnica, uvjereni su da baš oni mogu biti najveće iznenađenje SP-a. Puno se očekuje od Chicharita, napadač Manchester Uniteda prva je zvijezda. Ali iza njega nije baš sezona iz snova, bit će na klupi i čekati svoju prigodu.

>> Kamerun u štrajku! Ne žele na SP, a s Hrvatskom igraju 18. lipnja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije